.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

ΜΟΛΥΒΕΝΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Μ Ο Λ Υ Β Ε Ν Ι Α Σ Η Μ Α Δ Ι Α

Η μολυβένια γραφή διοχετεύει ανησυχίες , χρώματα , που φρεσκάρουν τα μοναχικά δωμάτια με τούς πανύψηλους τσίτσιδους τοίχους και προσδίδει πνοή στ΄ ατάκτως τοποθετημένα κάδρα. Την ίδια χρονική στιγμή ενα αεράκι εισβάλλει στο ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ , και σηκώνει πανιά για περιπλανήσεις σε τόπους όπου οι λέξεις τα λόγια και η μουσική αναμειγνύονται με την απογευματινή ατμόσφαιρα .
Λένε πως μέσα στην σκληρή καθημερινότητα το παραμύθι ημερευει... το θέατρο χαλαρώνει... οι ζωγραφιές ηρεμούν... τα τραγούδια λυτρώνουν ....
Δράσεις που απελευθερώνουν την ραδιοφωνική γραφίδα και την ωθούν να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα του τσίρκου της γειτονιάς μας . Εκεί όπου οι ανάσες των ηρώων συντροφεύουν τους επισκέπτες τα φώτα και τα λαμπιόνια αναδεικνύουν την ανθρωπιά των καλλιτεχνών ...οι μουσικές μπερδεύονται και μπλέκονται με τις φωνές και την θλίψη του κλόουν....τα χρώματα ραντίζουν τα παιδικά βλέμματα και τα μεγάφωνα ανακοινώνουν πως η παράσταση αρχίζει.........κυρίεεεεεες και κυριοιοιοιιιιι !!!!!
Η παράσταση αρχίζειειει...ει...ει ! Ο κύριος που βλέπετε θα σας παρουσιάσει το καταπληκτικό και ανεπανάληπτο νούμεροοοοο .... που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία σάρωσε τα ταμεία εισέπραξε το χειροκρότημα κατενθουσίασε τα πλήθη προκάλεσε ρίγη ευχαρίστησης....και αρκετές λυποθυμίεεεεεεςς !!!!! Το ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού δίνει φτερά στον καλλιτέχνη αλλιώς δεν εξηγείται το πέταγμα του από φωτιά σε φωτιά από στεφάνια σε στεφάνια..........
Κυριάκος Σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: