.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

...κατι σαν νυχτώβια χαρτοπετσέτα...

.....Πως εγινε και γλύστρησε η λέξη....πως εγινε και τρύπισε την σελίδα << βούτηξε >> στην ρωγμή και κατακρημνίσθηκε στίς παρυφές του ρήγματος οπως αυτό ακολουθεί την κατακόρυφη φιδίσια διαδρομή....πως εγινε η συσσωρευμένη αυτή ενέργεια να καταλαγιάζει στον βυθό του τετραδίου με ράγες εκεί όπου ποικίλες << ρωγμές >> ανταμώνουν και τροφοδοτούν τις ραδιοφωνικές μας περιπλανήσεις ...τα ταξίδια και τις
απο-δράσεις μας...πως έγινε και ορφάνεψαν οι δρόμοι από << καλημέρες >>, <<καλησπέρες >>, << χαίρεται >>, << αντίο >>......Πως έγινε και << σώθηκε >> το πολυκαιρισμένο σημείωμα κάτι σαν νυχτώβια χαρτοπετσέτα ξέρετε από αυτές που απορροφούν την υγρασία των ονείρων μας...κάθε που πέφτει η νύχτα σαρώνουν την σκέψη μας , συλλέγουν στιγμές απομεινάρια νυχτωσιάς .... κάτι σαν χαρτοπετσέτα που αποφεύγει το βλέμμα του σερβιτόρου και παραδίδεται στις διαθέσεις της πένας μεταμορφώνεται ετσι σε << μαξιλαράκι >> για τα όνειρα προ- κεχωριμένης νυχτός..!!!
κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: