.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008

..το άγαλμα...

....Αραγε για ποιά πλατεία ... ποιά πόλη.. ποιό δρόμο.. ταιριάζει ο στοχασμός του Μίλτου Σαχτούρη: .. <<...Βροχή από μέλι στα πεινασμένα μου χέρια...στεφάνια..στεφάνια.. στεφάνια ..στα πικρά μου μαλλιά , όμως το βάθρο του αγάλματος μένει πάντα άδειο , όμως το στόμα του αγάλματος μένει πάντα βουβό...>>
Οι πρόχειρες σημειώσεις μου ανάκατα πάνω στο γραφείο , μικρό αγαλματίδιο τυλιγμένο στα λευκά με ριγέ γραμμούλες που μόλις και με δυσκολία συγκρατούν τις λέξεις και τίς φράσεις , βαρυές οι πατημασιές του χρόνου και το μελάνι αρνείται πεισματικά να παραδοθεί στην << εξαέρωση >> !!!
Η ώρα περασμένη !.. Το μολύβι γλυστρά στις παρυφές του αγαλματίδιου......

Δεν υπάρχουν σχόλια: