.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008

..το άγαλμα...

....Αραγε για ποιά πλατεία ... ποιά πόλη.. ποιό δρόμο.. ταιριάζει ο στοχασμός του Μίλτου Σαχτούρη: .. <<...Βροχή από μέλι στα πεινασμένα μου χέρια...στεφάνια..στεφάνια.. στεφάνια ..στα πικρά μου μαλλιά , όμως το βάθρο του αγάλματος μένει πάντα άδειο , όμως το στόμα του αγάλματος μένει πάντα βουβό...>>
Οι πρόχειρες σημειώσεις μου ανάκατα πάνω στο γραφείο , μικρό αγαλματίδιο τυλιγμένο στα λευκά με ριγέ γραμμούλες που μόλις και με δυσκολία συγκρατούν τις λέξεις και τίς φράσεις , βαρυές οι πατημασιές του χρόνου και το μελάνι αρνείται πεισματικά να παραδοθεί στην << εξαέρωση >> !!!
Η ώρα περασμένη !.. Το μολύβι γλυστρά στις παρυφές του αγαλματίδιου......

Δεν υπάρχουν σχόλια: