.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008

Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο

...τα στιγμιότυπα καταιγιστικά σημαδεύουν και οριοθετούν τρόπο τινά την θλίψη στο πρόσωπο του , σκόρπιες αρδές γραμμές...ρυάκια με δαιδαλώδη διαδρομή...και αυτός ως δεινός αγωγιάτης ακολουθεί την τεθλασμένη περπατησιά....Η νύχτα στο σύνορο με την μέρα ! Τα ματοτσίνορα του δίνουν την δική τους μάχη!!!

Μέσα του κραδαίνει το κρασί... και το όνειρο καλά κρατεί . Φθάνει στο λιμάνι του Φόρκυνος . Βγαίνει στην στεριά , βαδίζει πλέον στις μύτες, διασχίζει το μονοπάτι του Τηλέμαχου, κοντοστέκεται στην έλιά του Οδυσσέα , έπειτα συνεχίζει...συνεχίζει..συνεχίζει.. Μια γαργαλιστική επιθυμία σφηνώνει μέσα του ... σχεδόν αβίαστα εγκλωβίζεται σε ποικίλα διλλήματα ... << αραγε τι είναι φρονιμότερο ;; ...να γελάσω... να κλάψω... να χαρώ.. να λυπηθώ ... η μήπως να πάρω μια καρέκλα και να χορεύω στούς δρόμους βάλς;;;....Μήπως θα ειναι ποιό καλά να χορεύω τσάμικο επάνω σε τρία ανάποδα γυρισμένα ποτήρια;; Αν παίρνω αυτόγραφα από τούς αδέσποτους σκύλους και πεινασμένες γάτες;; .. Ωωωω..!! Ωραία ιδέα!!! .. Το νιώθω τι θα κάνω!! .. Αν κλείσω το δάκρυ μου μέσα σε μία κόλα χαρτί , και με την υγρή στάμπα του φιάξω την δική μου γεωγραφία , το δικό μου νησί, την δική μου χώρα, τον δικό μου τόπο ;;; Ναί αυτό !! >> Συλογισμοί , διλήματα, που τον βαραίνουν... ρίχνει το βλέμμα του στο περίπτερο. Κλειστό!!! Η ορφάνεια του τσιγάρου τον κατατρέχει! Ψάχνει στην τσέπη του και η παλάμη του σκαλώνει σε μικρή ωστόσο υπαρκτή τρύπα!!! Με ελαφρυές κινήσεις ΄βουτάει πιότερο στην τσεπη του απ όπου << ξετρυπώνει >> ενα χαρτάκι! Το ξεδιπλώνει. Μένει πάνω του για αρκετά δευτερόλεπτα! Ενα ξεχασμένο χαρτάκι! Ενα εισιτήριο παράστασης! Της τελευταίας εκείνης παράστασης!!!......Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας;;........ κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: