.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

<< ΣΤΑΧΤΕΣ >> ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

.....<<....Αθήνα , χειμώνας του 2004. Μια παλιά μονοκατοικία καίγεται μαζί με τους τέσσερις ενοίκους της. ΄Ενας αποτυχημένος δικηγόρος κι ένας σκληρός μπάτσος προσπαθούν να βρούν τους ενόχους και να πνίξουν τις ενοχές τους. Παράλληλα διεκδικούν την ίδια γυναίκα , μια μοιραία ηθοποιό που στοιχειώνει το παρελθόν τους . Οταν συνειδητοποιούν πως μπλέχτηκαν σε μια σκοτεινή ιστορία , αναγκάζονται να σκαλίσουν τις στάχτες και να << λερώσουν >> τα χέρια τους . ... >> ...
Από την περίληψη του καινούργιου βιβλιου που έγραψε ο Σέργιος Γκάκας <<ΣΤΑΧΤΕΣ >> εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ , αλλιεύσαμε ενα μικρό απόσπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: