.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2008

..ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟ--ΔΡΑΣΕΙΣ........

....οι στάλες χοντρές, πυκνές , θυμομένες μοιράζουν τα αυτόγραφα τους στην διψασμένη γη! Πάνω από μισή ώρα στον ιδιο αμείωτο ρυθμό. Το χώμα ποτισμένο απο το υγρό ποδοβολητό της βροχής έτοιμο πια να φιλοξενήσει την ξυπόλητη σβελτάδα της πιτσιρικαρίας! ΄Ετσι και έγινε!Τα ίχνη τους ομοια ιερογλυφική παρέλαση , εικαστικό καλούπι , μπερδεμένα δάχτυλα , απύθμενη πατούσα! η ανατομία του πέλματος στραμπουλιγμένη γκριμάτσα , ανατομία εποχής πάνω σε αλλοτινό χάρτη .
Και ύστερα η βιασύνη της πένας που σπέρνει τα στιγμιότυπα πάνω στις ράγες του τετραδίου μοιράζει την δράση και την πλοκή και αποδρά στον αέρα του ραδιοφώνου....
¨Εξω... εκεί όπου η νύχτα διαρκεί.... ΄Εξω ... εκεί οπου το σκοτάδι χαριεντίζεται με τα άστρα και τον νυχτώβιο διαβάτη...παρηγοριά του το εκκολαπτόμενο αυτοσχέδιο στιχάκι..:...¨Εξω η νύχτα διαρκεί / έξω φυσάει αγέρας / κοίτα να μην χαθείς / βρες κάπου να πιαστείς/.... ( απόσπασμα από ραδιοφ. εκπομπή ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ.. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ FM 95,8 κυριάκος σάμιος- μαρία τσιρώνη )

Δεν υπάρχουν σχόλια: