.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Επικίνδυνο κάποιες φορές, αλλά όλες τις άλλες ευλογημένο.


Πριν θελήσω,
πριν ρωτήσω,
πριν σκεφτω
πριν νιώσω,
πριν διαισθανθώ,
πριν υποψιαστώ,
πριν αναγνωρίσω,
πριν ζητήσω, νάχω!!!


Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, από το αμελητέο ως το πιο σπουδαίο, το "ψυχανέμισμα" είναι η πεμπτουσία της ύπαρξης.Αυθόρμητα, αυτόματα και αυτόνομα συνθέτεις το φάρμακο, παρέχεις τη συνταγή, δημιουργείς την προϋπόθεση για το ονειρεμένο ταξίδι της ζωής.

Η μόνη αποσκευή που δεν χωράει είναι "το εγώ". Όλα τ'άλλα επιτρέπονται. Διαλέγεις μόνος σου τα υλικά από τα άπειρα που υπάρχουν μέσα στο μυαλό σου και ... καλό ταξίδι;Ρομαντικό; Παραμύθι; Ουτοπία; Ανέφικτο; Υπερβολή; Παραίσθηση;Τι σε νοιάζει;Δικό σου το "ψυχανέμισμα", δικό σου το "ταξίδι".

Κι' αν ένας, μόνο ένας, μοναδικός - ξεχωριστός, το κάνει δικό του, ένα βλέμμα είναι αρκετό για απάντηση σ'όλες τις απορίες τούτου του κόσμου.

Κι' αν κανένας, τότε ... έως τώρα κανείς.

Κοίτα ουρανό, κοίτα θάλασσα, κοίτα απέραντο γαλάζιο και ... αναμονή.

Κι' αν λάθος γίνει, τότε ... η πρόθεση μετράει, η θέληση, η πεθυμιά.Όταν με "ψυχανεμίζονται" στα μάτια όλη η χαρά μου....

Όταν "ψυχανεμίζομαι" στα μάτια ένα παιδάκι που γελάει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: