.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

¨Ε Ι ..! ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩΩΩΩΩΩ !!!!

...Διαβάζω στο xeblogarisma την περιπέτεια του 24χρονου Βασίλη κρατούμενου που δίνει τον δικό του αγώνα μέσα στις φυλακές , προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του, να << αποδράσει >> στην έξω κοινωνία.. κερδίζει τον αγώνα της απεξάρτησης δίνει εξετάσεις σε πανελλήνιες περνάει στο τμήμα λογιστικής ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ , παίρνει μια βαθιά ανάσα δημιουργεί το όνειρο του πλήν όμως αυτή την στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών...δεν του επιτρέπουν να << πετάξει >> στην έξω κοινωνία των << Αγγέλων >>.. Θυμώνω!!! Και ο θυμός μου πολαπλασιάζεται γίνεται οργή καθώς μου έρχονται σκηνές απύθμενης υποκρισίας .. εγκαίνια Σχολείων μέσα στίς φυλακές...μετασωφρονιστική μέριμνα...υποστηρικτικά προγράμματα... υποκρισία...υποκρισία..!!! Γραβατάνθρωποι βουτηγμένοι στην ιλουστρασιον τους αντίληψη τυπικοί διεκπεραιωτές παραγράφων τάδε και εδαφίων τάδε... Δυστυχώς η φυλακή πολτοποιεί τα ονειρα.!!! Δυστυχώς η γραφειοκρατία δολοφονεί το συναίσθημα !!!
Με αφορμή λοιπόν την περιπέτεια του 24χρ0νου κρατούμενου νιώθω την ανάγκη να αφήσω ενα σημείωμα. Ενα σημείωμα για σένα ανώνυμε περαστικέ διαβάτη.
<<... οι φόβοι της ημέρας , εφιάλτες της νύχτας αλλάζουν μορφές πολιορκώντας ακόμη και τα όνειρα μου... >> ... Εξεγερμένες λέξεις.. εξεγερμένα χρώματα...!!!
κυριάκος σάμιος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: