.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

.....Το έργο του Μαριου Ποντίκα κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής. Διαβάζοντας το μας θύμισε το στιχάκι .... όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν... Ο θίασος διάλεξε εκείνα τα κομμάτια από το έργο που έκρινε ότι είχε την δυνατότητα να αποδώσει καλύτερα. Αυτοσχεδιάζοντας στις δοκιμές γεννήθηκαν κάποιες ιδέες οι οποίες έγιναν μικρές σκηνές και που τολμήσαμε να στριμώξουμε δίπλα σε αυτές του συγγραφέα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μάριο Ποντίκα που μας έδωσε την ελευθερία να ..παίξουμε.. με το έργο του. Και να σας εξομολογηθούμε διαρκώς αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα πάψει να είναι επίκαιρο.
... καλή σας διασκέδαση...
Σέργιος Γκάκας--Κυριάκος Σάμιος

( Σημείωμα από το πρόγραμμα της παράστασης του ΔΗΘΕΝΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: