.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

..ΛΟΞΕΣ...ΛΕΞΟ-ΔΡΟΜΙΕΣ...!!!

....Καιρό έψαχνα να βρω να ταιριάξω εναν τίτλο... εναν τίτλο που να είναι προσβάσιμος.. επισκέψιμος..φιλόξενος.. κυρίως όμως να προσφέρει απάγκιο σε λέξεις που καταφθάνουν ασθμαίνοντας από λεξο-δρομίες ... Καταφθάνουν ασθμαίνοντας από λοξές λεξοδρομίες.. Το στοίχημα το κέρδισα στις 6.30 το πρωί .!!!
Μου πήρε χρόνο αλλά θαρρώ πως οι λοξές λεξο-δρομίες εχουν ήδη αγκαλιάσει φράσεις λέξεις που δραπετεύουν λάθρα από τον πυθμένα του ποτηριού αναδύονται και σμίγουν με τις αναθυμιάσεις και τ αναρθρα φωνήεντα και σύμφωνα της εκολαπτόμενης μέθης την καλώς εννοούμενη ζάλη...
(.. απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ... Ανατολικός FM 95,8 κυριάκος σάμιος- κική νταβίλη... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: