.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ;;;;

....Οταν ο σπόρος του ερασιτεχνικού θεάτρου αναπτύσσει τις ρίζες του καλλιεργεί και καλλιεργείται πλάθοντας υποψιασμένους μάχιμους αγωγιάτες του θεάτρου τότε φτιασιδώνει καλούς θεατές! Εεεε! Αυτο δεν ειναι η γοητεία των ερασιτεχνικών ομάδων;;;
Ομως ειναι και φορές οπου στο ημίφως των παρα-σκηνίων δυστυχώς απαγκιάζουν και τρέφονται ποικίλες εναλλακτικές συμπεριφορές , φυσιογνωμίες θεατρικών σχημάτων που διακατέχονται από το σύνδρομο του "πρωταθλητισμού" με αποτέλεσμα την επόμενη της πρεμιέρας να πλήτονται και να πλήτουν από το θανάσιμο ερώτημα ...και μετά την παράσταση τί;;;
Κατά καιρούς ετερόκλητες φιλοδοξίες και ενίοτε γρανάζια γραφειοκρατικής αντίληψης συν-θλίβουν την φυσιογνωμία του ερασιτεχνικού θεάτρου αγνοώντας το βασικό αξίωμα , οτι δηλαδή το θέατρο δεν ειναι ειδος πολυτελείας , αντίθετα ειναι υπόθεση πολλών ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων , ηλικιών, συνηθειών. Αιμοδότης ειναι η δυναμική της ομάδας , η οποία δυναμική σφυρηλατεί καί σφυρηλατιέται, κατακτιέται στην πράξη , μέσα από εργαστήρια , θεατρικά παιχνίδια για ενήλικες, εκπαιδευτικά στούντιο, ολες γόνιμες διεργασίες θεατρικού βίου που στοχεύουν στην καλλιέργεια της ευαισθησίας , επικοινωνίας , να προάγουν την φαντασία, την εμπιστοσύνη, την επαφή των μελών της θεατρικής ομάδας.
Ισως ειναι ουτοπία μα θαρρώ πως ειναι άδικο το ερασιτεχνικό θέατρο ν απογυμνωθεί από τα ανθρωποκεντρικά του στοιχεία και να μετετραπεί σε μια καθαρά τυπική διεκπαιρεωτική διαδικασία με υπαλληλίστικη νοοτροπία.
...καλή δύναμη!!!..Καλή συνέχεια !!!
...κυριάκος σάμιος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: