.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ;;;;

....Οταν ο σπόρος του ερασιτεχνικού θεάτρου αναπτύσσει τις ρίζες του καλλιεργεί και καλλιεργείται πλάθοντας υποψιασμένους μάχιμους αγωγιάτες του θεάτρου τότε φτιασιδώνει καλούς θεατές! Εεεε! Αυτο δεν ειναι η γοητεία των ερασιτεχνικών ομάδων;;;
Ομως ειναι και φορές οπου στο ημίφως των παρα-σκηνίων δυστυχώς απαγκιάζουν και τρέφονται ποικίλες εναλλακτικές συμπεριφορές , φυσιογνωμίες θεατρικών σχημάτων που διακατέχονται από το σύνδρομο του "πρωταθλητισμού" με αποτέλεσμα την επόμενη της πρεμιέρας να πλήτονται και να πλήτουν από το θανάσιμο ερώτημα ...και μετά την παράσταση τί;;;
Κατά καιρούς ετερόκλητες φιλοδοξίες και ενίοτε γρανάζια γραφειοκρατικής αντίληψης συν-θλίβουν την φυσιογνωμία του ερασιτεχνικού θεάτρου αγνοώντας το βασικό αξίωμα , οτι δηλαδή το θέατρο δεν ειναι ειδος πολυτελείας , αντίθετα ειναι υπόθεση πολλών ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων , ηλικιών, συνηθειών. Αιμοδότης ειναι η δυναμική της ομάδας , η οποία δυναμική σφυρηλατεί καί σφυρηλατιέται, κατακτιέται στην πράξη , μέσα από εργαστήρια , θεατρικά παιχνίδια για ενήλικες, εκπαιδευτικά στούντιο, ολες γόνιμες διεργασίες θεατρικού βίου που στοχεύουν στην καλλιέργεια της ευαισθησίας , επικοινωνίας , να προάγουν την φαντασία, την εμπιστοσύνη, την επαφή των μελών της θεατρικής ομάδας.
Ισως ειναι ουτοπία μα θαρρώ πως ειναι άδικο το ερασιτεχνικό θέατρο ν απογυμνωθεί από τα ανθρωποκεντρικά του στοιχεία και να μετετραπεί σε μια καθαρά τυπική διεκπαιρεωτική διαδικασία με υπαλληλίστικη νοοτροπία.
...καλή δύναμη!!!..Καλή συνέχεια !!!
...κυριάκος σάμιος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: