Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

...Την ιδια στιγμή η μοναξια δοκιμάζει το καινούργιο της πουκάμισο ..!!!

...Ο ηλιος συνεχίζει ν ανατέλει και να διαγραφει την πορεία του προδίδοντας ταυτόχρονα το κοίλο σχήμα του ουρανού...μηχανικά πια γνωρίζουμε κάθε χρονική στιγμή την θέση του στον ορίζοντα. Στην προβλέψιμη αυτή διαδρομή ανταμώνουμε και τις εποχές μας Φθινόπωρο χειμώνα ανοιξη καλοκαίρι με οτι αυτό συνεπάγεται ( ηλιο-αέρα- βροχή ) . Φυσικά φαινόμενα!
Χρόνια τώρα -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- παρόμοια προβλέψιμη διαδρομή παρατηρει κανείς και στόν εν-αστρο ουρανό των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πολιτιστικά φαινόμενα !!! Ομως ας ξεκαθαρίσω λίγο τον ορίζοντα ωστε οι ταπεινές μου σκέψεις γίνουν κατανοητές. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση που το φόντο της κουβέντας ειναι ο πολιτισμός θαρρω πως ειναι χρήσιμο αρχικά να συνεννοηθούμε τι σημαίνει πολιτισμός; τι ειναι παραγωγή πολιτισμού;; Πως τον σχεδιάζουμε;; Στόχοι;; Εξελικτική πορεία;;; Περιεχόμενο;; Βασικά ερωτήματα που δυστυχώς το τοπίο τους πνίγεται από τους ατμούς και την αιθαλομίχλη της εκρηξης και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού ! Βεβαια σας προλαβαίνω συμφωνώ πως ειναι λογικό και υγιεινό θα ελεγα οι απόψεις να διαφέρουν, οπως επίσης ειναι λογικό και υγιεινό να δίνεται βήμα σε ολες τις διαφαινόμενες πολιτιστικές τάσεις!
Κάτω από τον εν-αστρο ουρανό των πολιτιστικών εκδηλώσεων νιώθω το μολύβι να γλυστρά από το χέρι μου , να πέφτει , και να σωριάζεται στην ημιτελή λευκή κόλλα! Την ιδια στιγμή κάτω από τις ιαχές θριάμβου σε απόκρυφα σημεία της πόλης η μοναξιά φτιασιδώνει το καινούργιο της πουκάμισο , πλέκει το χειμωνιάτικο της πουλόβερ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα . Την ιδια στιγμή η μοναξιά των συν-πολιτών μας ολοι μας ανυποψίαστοι τρόφιμοι του LIF STYL καθρεφτιζόμαστε στην ουρά της τηλεοπτικής λάμψης!!! Μια τέτοιου ειδους συμπεριφορά και δράση δεν μπορεί παρά να προκαλεί ...σύγχρονη θλίψη!!! Ως εδώ ομως!!! Αφήνω το μολύβι να ερωτοτροπεί με τις πρόχειρες σημειώσεις μου προσπερνώ τις σκέψεις μου και χάνομαι στην σκιά μιας γενέθλειας πόλης. Μιας πόλης που ανα-ζητει; φυσιογνωμία μέλλον προοπτική..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: