.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

...κάτι σαν φιλμ νουαρ..!!!!

...Ετσι απλά... στο πέρασμα του αγέρα κλέβω λίγο χρόνο χαμηλώνω τα μάτια πατάω στις μύτες και γλυστρώ στις φυλωσιές της νύχτας . Ο βηματισμός αηχος αθόρυβος ξεδιπλώνεται στο μισοσκόταδο εως οτου επέλθει η σύγκρουση με το σκαμπό!!! Το ξεχασμένο σκαμπό που ξυπνάει την μνήμη , και γερμένος διπλωμένος στα ξύλινα ποδάρια του με μπλεγμένη θύμηση ασάλευτος για δευτερόλεπτα επιβιβάζομαι σ εκείνες τις στιγμές ...στιγμές μοιρασιάς με το σκαμπό σε ρόλο πρωταγωνιστή σ ενα φιλμ νουαρ .... Ετσι απλά... ο ηρωας του έργου στην ιδια θέση στο ιδιο σκαμπό σκια-γραφεί τα πως και τα γιατί της εξαφάνισης!!!
Στον πάτο του ποτηριού σιωπηλές θάλασσες....βρέχουν το περίγραμα των σκέψεων..η νύχτα σύρεται στα βράχια της υπομονής ... απουσίες πλοιάρια στην δίνη των κυμάτων , σιωπηλές θάλασσες στον πάτο του ποτηριού , ερημα παγάκια ερημοι πεγετώνες λιώνουν στο φως του γηραιού φάρου... το σινιάλο του προδίδει την θλίψη της ακτής...!!!
( απόσπασμα ραδιοφωνικης εκπομπής ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ.. Ανατολικός FM 95,8 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10 μ.μ. κυριάκος σάμιος- κική νταβίλη )

Δεν υπάρχουν σχόλια: