Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

...κάτι σαν φιλμ νουαρ..!!!!

...Ετσι απλά... στο πέρασμα του αγέρα κλέβω λίγο χρόνο χαμηλώνω τα μάτια πατάω στις μύτες και γλυστρώ στις φυλωσιές της νύχτας . Ο βηματισμός αηχος αθόρυβος ξεδιπλώνεται στο μισοσκόταδο εως οτου επέλθει η σύγκρουση με το σκαμπό!!! Το ξεχασμένο σκαμπό που ξυπνάει την μνήμη , και γερμένος διπλωμένος στα ξύλινα ποδάρια του με μπλεγμένη θύμηση ασάλευτος για δευτερόλεπτα επιβιβάζομαι σ εκείνες τις στιγμές ...στιγμές μοιρασιάς με το σκαμπό σε ρόλο πρωταγωνιστή σ ενα φιλμ νουαρ .... Ετσι απλά... ο ηρωας του έργου στην ιδια θέση στο ιδιο σκαμπό σκια-γραφεί τα πως και τα γιατί της εξαφάνισης!!!
Στον πάτο του ποτηριού σιωπηλές θάλασσες....βρέχουν το περίγραμα των σκέψεων..η νύχτα σύρεται στα βράχια της υπομονής ... απουσίες πλοιάρια στην δίνη των κυμάτων , σιωπηλές θάλασσες στον πάτο του ποτηριού , ερημα παγάκια ερημοι πεγετώνες λιώνουν στο φως του γηραιού φάρου... το σινιάλο του προδίδει την θλίψη της ακτής...!!!
( απόσπασμα ραδιοφωνικης εκπομπής ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ.. Ανατολικός FM 95,8 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10 μ.μ. κυριάκος σάμιος- κική νταβίλη )

Δεν υπάρχουν σχόλια: