.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

....στο μεταίχμιο της ...νύστας !!!

....Επειτα από μια κωπιαστική μέρα η Θωμαϊς επιστρέφει στο σπίτι της. Ο κρότος που αφήνει το κλείσιμο της πόρτας, υπογραμίζει τον θυμό που την ταλανίζει .... Τα βήματα της μαρτυρούν τις πρόθέσεις της. Σε λίγο χωρίς να το καταλάβει βυθλιζεται στο καναπεδάκι. Τα ματοτσύνορα της βαραίνουν καθώς το τρέϊλερ των ονείρων μπερδευεται στο μεταίχμιο της νύστας !!!!
.... Αϋπνες ώρες πνιγμένες στην σκέψη δραπετεύουν απ το μυαλό της..!!!
Μουσκίδι από την υγρασία της μοναξιάς...!!! Ωρες καλοσυνάτες , Νύμφες , Νεράϊδες παραμυθιών αναδύονται από ξεχασμένα λιθόκτιστα πηγάδια..!!!
Νεράϊδες με ψάθινα καπέλα μπλέ κορδέλες , χορεύουν και ντύνουν την Θωμαϊς με τον κυκλοτικό τους χορό!!!! Απαλαίνουν το βάρος της νύχτας!!!
Η σκέψη αλαφραίνει.. και ο ύπνος βαθαίνει πιότερο...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: