.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

...Προσοχή ευθραστον !!!

....Γυρίζω την σελίδα με φανερή βιασύνη μη και δραπετεύσει η έμπνευση ...μη και φτερουγίσουν οι λέξεις ...οι φράσεις...γίνουν αποδημιτικά πουλιά και χαθούν στον ορίζοντα της φυγής τους.!!!!
Γυρίζω την σελίδα με φανερή βιασύνη προφθαίνω και βάζω σε σειρά την νοτισμένη σκέψη μου...Στρέφω το βλέμμα μου στην πρώτη γραμμή ..διαβάζω...ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΘΡΑΣΤΟΝ.... παίρνω μια ανάσα... Δυό λέξεις υπολοίπονται , αφήνω το μολύβι στο πλάί , παραδίπλα το ραδιοφωνάκι μου γρατζουνάει την μνήμη...επιμένει στον σκοπό του ..ΘΑ ΠΑΩ ΚΙ ΑΣ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΚΟ... Δανείζομαι εκ νέου την διάθεση του μολυβιού καί συμπληρώνω..ΘΑ ΠΑΩ ΠΡΙΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΥΧΤΑ....Εξω φυσάει πολύ !!!Ο αγέρας ανοίγει το παραθύρι . Το φως εισβάλλει το ιδιο και η ανάσα της νύχτας ,εισβάλλει και τυλίγει τους πανήψυλους λευκούς τοίχους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: