.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

...διαδρομές βιασύνης....!!!

....Καθώς η νύχτα καταλαγιάζει ξεκαθαρίζει η θέα και οι ερμηνείες των γεγονότων προβάλουν με διαύγεια...το πέπλο της ημέρας γίνεται πιο καθαρό και ευήλιο!!!!! Η ηχώ που γεννά το αντίο σκιτσάρει στον ορίζοντα με τα μαυρόασπρα ιχνη του!!!!Πρωί μεσημέρι βράδυ τα βήματα μας φορτίζονται με διαδρομές βιασύνης εως οτου καταλήξουν μπρος στον καθρέφτη της αλήθειας !!!!
..Και οταν οι αντικατοπτρισμοί μας κλείνουν το μάτι εμείς φτιασιδώνουμε την σκέψη μας κατά πως μας ταιριάζει.... Για δες μπρος στον καθρέφτη η σιωπή μας θρύψαλα ψάχνει το πλοίο του Φελίνι για να φυγαδεύσει την ...αμηχανία ... κι όμως θαρρώ πως κάπου διάβασα οτι ...δεν μπορεί σε κανένα αντίο να μην κρύβεται μια σπίθα καλωσορίσματος....!!!!!
......( απόσπασμα από ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ...) κυριάκος σάμιος-- κική νταβίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: