.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

....Λίμνη ονείρων....!!!

.....Και οταν όλα τ αφήνουμε να μας προσπερνούν με σβελτάδα και βιασύνη , δεν χάνουν την ευκαιρία συσωρεόνται και αποκτούν την στασιμότητα τους. Αρνούνται πεισματικά να ξεστρατίσουν και ασάλευτα οπως ειναι στον πυθμένα των ονείρων μας λιμνάζουν στην πεδιάδα των εκρεμοτήτων! Λίμνη ονείρων που νοτίζει τον χάρτη της ανθρωπογεωγραφίας μας !
Ενα απαλό αεράκι δροσίζει και απο-βάλει τον ετεροθαλή πυρετό μας!
Το φεγγάρι δημιουργικός προβολέας φεγγίζει και ρυθμίζει την ρότα του καραβιού πάνω στα λιμνάζοντα νερά!!! Χάρτινο καραβάκι εν πλώ !!! Το σκαρί μας δανείζεται τα ιχνη που αφήνουν οι υδάτινοι κύκλοι οπως αυτοί γεννιούνται καθώς το λιθαράκι του μικρού παιδιού εκπυρσοκροτεί με απίστευτου κάλους ταχύτητα και ορμή στο κέντρο της λίμνης ....

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

...σταλαγματιές στο ...ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ...!!!

....σταλαγματιά...σταλαγματιά η βροχή χαρακώνει την λευκή κόλα λιθαράκια σε χωματόδρομους προδίδουν την περπατησιά μας...το πέλμα γυμνό βήμα το βήμα η βροχή δυναμώνει!!! Η απουσία υγρή κορνίζα γέρνει από το βάρος , κι ετσι οπως ειναι γερμένη στάζει μελάνι...μελάνι που απλώνει ρανίδα ρανίδα . Πλάθει και πλάθεται ! Μπλέκει και μπλέκεται! Περιπλανήσεις σε δρομους που καίνε , σε ατραπούς και βρόχινους διαδρόμους που οδηγούν σε ξέφωτο της ελπίδας...!!!
( απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10 από τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ FM 95,8 με τον Κυριάκο Σάμιο και την Κική Νταβίλη )
....χαρά μας ν ανταμώνουμε..!!!

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ραδιοφωνικές απο-δράσεις !!! ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10 μ.μ

...Κι ετσι καθώς περπατω στις..μύτες του μολυβιού πάνω στις ράγες του τετραδίου πλάθω ρίμες και προχωρώ ακροβάτης του ονείρου... Φιλες και φίλοι το ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ ...επέστρεψε και ξεκινά καινούργιες ραδιοφωνικές περιπλανήσεις , τοπία μουσικά , διαδρομές λόγου , σελίδες βαγόνια που μας ταξιδεύουν κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 8-10 μ.μ απο τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ FM 95,8 ...
...χαρά μας ν ανταμώσουμε !!!!

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ .. το τετράδιο που...ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ δεν ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ !!!
.....Ραδιοφωνικές απο-δράσεις με τον Κυριάκο Σάμιο και την Κική Νταβίλη ...
.... καλή μας ακρόαση..!!!!