.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

...η βροχολαλιά της υγρός μανδύας...!!!!

...και που βρέχει..!!! Ακούει κανείς την βροχή;; Ο ηχος της σκεπάζεται από τα λογής λογής ψευδεπίγραφα στέγαστρα ! Πως να χωρέσουν οι στάλες και που να κουρνιάσουν ... σε ποιό χώμα σε ποιά γη ; Και η βροχή δυναμώνει...η βροχολαλιά της υγρός μανδύας μουσκεύει το σώμα την σκέψη τον νού ... οι νυχτες νοτισμένες ξεχυλίζουν πιλατεύουν τον λογισμό μας αφήνουν ορατά ιχνη και δίνουν χώρο σ ενα ξεχωριστό ΤΟΠΟ !
Ο ΤΟΠΟΣ ως ενα πύκνωμα σκέψεων , ως ενα σύνολο χρωμάτων που αναμειγνύει τα ΘΕΛΩ μας ....
...και που βρέχει..!!! Ακούει κανείς την βροχή;;;

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

...ψίθυρος στα διψασμένα χείλη.....!!!

..Δεν ειναι που η ανάσα φιλτράρεται μέσα από το πλέγμα της καθημερινής μας σχόλης.
Δεν ειναι που το γέλιο μας σκαλώνει στην αδύναμη παλάμη του ζητιάνου...
Δεν ειναι που η αναπνιά μας μπλέκεται στην ανυπάκοη ρότα του μυαλού ...
Ειναι που όσο η νύχτα βαθαίνει οι σκέψεις καταλαγιάζουν , αποκτούν φτερά γίνονται κάτι σαν πυγολαμπίδες , χορεύουν ασταμάτητα εως ότου η επόμενη μέρα δώσει χώρο στο καινούργιο στο αλλιώτικο...
... Ωστόσο το φως πέφτει , διεισδύει στο σκοτάδι !!! Η νύχτα αδύναμη ν αντισταθεί μεταλλάσεται σε ημέρα , η ορθότερα σε σχεδόν ημέρα!!! Ευδιάκριτο πια το τοπίο , λιγοστές καρέκλες ξεχασμένες ανάκατα σε θέση ανάπαυλας !!! Τα τραπεζάκια στην λογική του φίρδην μίγδην , η αίθουσα υγρή .
Ειναι βέβαιο πως κάτι εχει συμβεί! Πάνω στα τραπεζάκια αφημένα σκόρπια εδώ κι εκεί ποτήρια και μισοτελειωμένες φιάλες κρασιού. Παρα δίπλα αφημένο στην ξεχασιά του ενα κιτρινισμένο σημείωμα . Η αχνισμένη γραφή του γίνεται ψίθυρος στα διψασμένα χείλη.......
....( απόσπασμα από την ραδιοφωνική απόδραση ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ... Κάθε Τετάρτη 9-11 μ.μ. από τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ FM 95,8 Κυριάκος Σάμιος - Μαρία Τσιρώνη )