.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

...πασατεμπάκι παιδιάαααα !!!!

...Πως ειναι οταν τα ματοτσύνορά
δίνουν την μάχη μ εναν απρόσμενο κατακλυσμιαίο εφιάλτη ; Δίνουν την μάχη για να ξυπνήσουν και αργά αργά ν α ναγνωρίσουν το κομοδίνο, την κουρτίνα , το παράθυρο, το ξυπνητήρικαι τα υπόλοιπα μικροαντικείμενα που στολίζουν ενα υπνοδωμάτιο; Χμ! Χμ! Το ξυπνητήρι.... αριστερά ...αριστερά... το ρολόι... τα λόγια του Μάκη μας κι επειτα κατακλυσμός!!! Το κασελάκι του σκοντάφτει ...σκόρπιο παντού το ..πασατεμπάκι του !!! Βαρύ εγκεφαλικό και ύστερα βαρυά ορφάνια στην σκηνή και οχι μόνο !
.....πασατεμπάκι παιδιάαααα!!!!!!
Γυρω μας παντου τα χνάρια του Μάκη μας!!! Η φωνή του τα βήματα του τοχαμόγελό του το αστείρευτο χιουμορ το επικοινωνιακό του χάρισμα ακόμη και ο φόβος του για τα..σκυλιά!!!
...πασατεμπάκι παιδιάαααα!!!!
Αγαπημένε φίλε μου Μάκη ....Ζω στιγμές Νικόλα... ξέρεις ..εχετε πολλά να κουβεντιάσετε ο Νικόλας θα σου λέει και συ θα γράφεις... αλλωστε αν θυμάσαι ειχαμε αφήσει εκρεμμότητες ... Κι αν κάνεις βόλτα και στό τμήμα των θηλέων θ ανταμώσεις την Μαρία , οπότε ετοιμος ο θίασος!!! Τι λες Μάκη μου ;;; Το εχεις κατά νου;; Ειμαι σίγουρος γιαυτό .
....πασατεμπάκι παιδιάααα!!!
Αγαπημένε φίλε μου Μάκη ελπίζω και ευχομαι το αεράκι που φυσάει να τηρήσει την υπόσχεση του και να σου πει οτι θα συνεχίσουμε στα χνάρια που εσπειρες με τις πράξεις καί την δράση σου , να σου πει επίσης να μην εχεις εννοια για την Αλέκα και το Κατερινάκι ειμαστε στο πλάι τους ,κοντά τους για οτιδήποτε .... ας εχεις καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε μου Μάκη !! Αντε λοιπόν καλή αντάμωση!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντίο Μάκη. Μας έφερες όλους κοντά, μας ένωσες με τραγούδια και ποιήματα, με ενθουσιασμό και χαρά. Αθάνατος στις καρδιές μας, που είναι τόσο γεμάτες από 'σένα.