.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

...ανυπάκοη ..ακοή !!!

...Κάστρα παλιά βουτηγμένα στην ιστορία τους , ασάλευτα καμαρώνουν και γεύονται το χνούδι της νύχτας καθώς αυτη ανταριάζει με τα στοιχεία της φύσης .Πνεύματα πηγαινοέρχονται αλύτρωτες ψυχές κουρνιάζουν στην σκιά της νύχτας ! Οταν η πόλη ξυπνά την επόμενη μέρα οι άνθρωποι αμολιώντε στους δρόμους οι ανάσες τους θαρρείς πως αγκομαχώντας ΄σκορπίζουν ψίγματα θυμού !!!
..... Στο δρόμο σε βρήκα μου τα έλεγες μα δεν σε άκουσα . Και νάμαι πάλι εδω ν ακούω τα ίδια λόγια, λούζομαι την ανυπάκοη ακοή και προσπερνώ τα αιχμηρά βλέμματα . Τα επόμενα λεπτά της ώρας με βρίσκουν στο απέναντι πεζοδρόμιο . Λίγη ξεκούραση στο παγκάκι , και επειτα στην ουρά του πηγαινέλα , οπως χθές και προχθές.....

....(απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπη ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ--ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ FM 95,8) Τετάρτη 9.00--11.00 μ.μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: