.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

...το ψωμένιο θεατράκι !!!

...Ο νούς μου πηγαίνει σ εκείνη την Εβραία που εφτιαξε μόνη της ενα θέατρο μέσα στο γκέτο του Βίλνο . Ναι ενα θέατρο.
Κλέβοντας από την καθημερινή μερίδα του ψωμιού της , έπλαθε μικρές κούκλες από ψύχα. Και κάθε βράδυ η πεινασμένη γυναίκα ζωντάνευε αυτές τις θρεπτικές φιγούρες , έβγαζε τούς ψωμένιους ηθοποιούς στην μικροσκοπική τους σκηνούλα , μπροστά σε μερικές δεκάδες θεατές πεινασμένους οπως εκείνη , κι όπως εκείνη προορισμένη για το ολοκαύτωμα...
Κάθε βράδυ ως το τέλος! Πρέπει να κρατήσουμε την μνήμη αυτής της γυναίκας σαν αγιάτρευτη πληγή. Πρέπει γιατί αν ξεχάσουμε το ψωμένιο θεατράκι του Βίλνο , θα χάσουμε το θέατρο .
Ariane Mnouchkin

Δεν υπάρχουν σχόλια: