.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

..προχωρας..προχωράς.. οσο αντέξεις !!!

...Η ζωή μας εχει περιπέσει σε μια ιδιότυπη ομηρία... Στιβαγμένες σιωπές γεφυρώνουν απο-στάσεις και δοκιμάζονται , κλέβουν λίγο από την τέχνη του ακροβάτη και απολαμβάνουν την κορύφωση των ...ακρων !
Γυμνή αλήθεια πάνω σε τεντωμένο σχοινί λες και παραβγαίνει στο γυμνό πέλμα του γυρολόγου ακροβάτη που απτεται σε πλάγια σχεδόν οριζόντια θέση με το σχοινί της γέφυρας ..Το κορμί όρθιο , το βλέμμα κατ ευθεία μπροστά , το πέλμα εναλλάσεται ... Ταλαντεύσεις ελαφρυές , αυτοσυγκέντρωση , χέρια στην έκταση και προχωράς...προχωράς..οσο αντέξεις χωρίς προστατευτικό ακόντιο ...προχωράς..προχωράς...ανθρωπος... καλλιτέχνης ..ακροβάτης. !
Προχωράς ως την άκρη , εως εκεί που γειτνιάζει η σιωπή με τον ψίθυρο , ο ψίθυρος με την φωνή , η φωνή με την κραυγή ...
Εως την ακρη της σιωπής , οπου υγροποιημένη πια σιγαλιά γλυστρίσει από τις παρειές του ποτηριου , ξεχυλίσει και αναδείξει τον βυθό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: