.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

..προχωρας..προχωράς.. οσο αντέξεις !!!

...Η ζωή μας εχει περιπέσει σε μια ιδιότυπη ομηρία... Στιβαγμένες σιωπές γεφυρώνουν απο-στάσεις και δοκιμάζονται , κλέβουν λίγο από την τέχνη του ακροβάτη και απολαμβάνουν την κορύφωση των ...ακρων !
Γυμνή αλήθεια πάνω σε τεντωμένο σχοινί λες και παραβγαίνει στο γυμνό πέλμα του γυρολόγου ακροβάτη που απτεται σε πλάγια σχεδόν οριζόντια θέση με το σχοινί της γέφυρας ..Το κορμί όρθιο , το βλέμμα κατ ευθεία μπροστά , το πέλμα εναλλάσεται ... Ταλαντεύσεις ελαφρυές , αυτοσυγκέντρωση , χέρια στην έκταση και προχωράς...προχωράς..οσο αντέξεις χωρίς προστατευτικό ακόντιο ...προχωράς..προχωράς...ανθρωπος... καλλιτέχνης ..ακροβάτης. !
Προχωράς ως την άκρη , εως εκεί που γειτνιάζει η σιωπή με τον ψίθυρο , ο ψίθυρος με την φωνή , η φωνή με την κραυγή ...
Εως την ακρη της σιωπής , οπου υγροποιημένη πια σιγαλιά γλυστρίσει από τις παρειές του ποτηριου , ξεχυλίσει και αναδείξει τον βυθό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: