.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

...και μετά την παράσταση τι ;;;

...Το θέατρο ως όχημα έκφρασης και επι-κοινωνίας εχει πολλαπλασιαστική αξία , γιατί κατά την διάρκεια του ταξιδιού παράγει συναισθήματα , προάγει την φαντασία καλλιεργεί την ευαισθησία , αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες .
Ειναι γνωστό βέβαια πως οι θεατρικοί προσανατολισμοί των ομάδων ποικίλουν , στην πλειοψηφία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το χαρακτηριστικό ερώτημα... και μετά την παράσταση τί;;;
Θεωρώ πως ειναι χρήσιμο από τα πρώτα βήματα να γίνεται μια προσπάθεια συνεύρεσης θεατρικά - όχι κατ ανάγκη παράσταση- σ ενα ΤΟΠΟ ΠΡΑΞΗΣ. ΄Οπου ΤΟΠΟ εννοώ εναν υπο θεμελίωση κόσμο - ετερόκλητα επαγγέλματα , διαφορετικές ηλικίες κ.λ.π. - με πεδίο δράσης την παραγωγή θεατρικού βίου .
Βέβαια εφ όσο μιλάμε για εναν υπο θεμελίωση κόσμο το αντάμωμα των ανθρώπων προυποθέτει διαθεσιμότητα και ανοιγμα στον αλλον που ειναι ισως διαφορετικός. Σεβασμός στην διαφορετικότητα και οχι ισοπέδωση της διαφοράς.
Ολα αυτά κατακτώνται με θεατρικό βίο και πράξη η οποία εχει απόλυτη ανάγκη την σεμνότητα , το ηθος , την άσκηση , την αναζήτηση .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: