.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

....ατρόμητοι Ινδιάνοι..!!!

....Το πρωι όλα μυρίζουν αλλιώς . Πολιτικά παιχνίδια αθώοι θάνατοι . Το πρωί γινόμαστε ατρόμητοι Ινδιάνοι , που περιμένουν συτην όχθη του ποταμού μέχρι να δουν τα πτώματα των εχθρών τους να περνάνε . Για δες το ποτάμι που διπλώνει τα πανιά του , μαζεύει τις εικόνες του και κλείνεται στον εαυτόν του .. Το πρωί όλα μυρίζουν αλλιώς ! Οσο για την νύχτα;; Ε(ρ)πονται πολλά!!! Μες την σιγαλιά της τρυπώνεις και κρύβεσαι, νομίζεις πως κρύβεσαι !
Γιατί το βάρος της σκέψης σου α-πείθαρχο όπως ειναι , κατακρυμνύζεται γεννά κρότο δυνατό αναπόφευχτο σινιάλο παρουσίας , αναπόφευχτα και τα θραύσματα , ραγισμένα φωνήεντα , σύμφωνα , φθόγγοι απενεργοποιημένοι, ολα μαζί αλλά και ξεχωριστά σμίγουν στην σιγαλιά της νύχτας ....... ( απόσπασμα από ραδιοφ. εκπομπή ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ... ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11μ.μ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ FM 95,8 κυριάκος σάμιος-- μαρία τσιρώνη ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: