.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

...οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί ..!!!

...Ενα όχημα τεραστίων διαστάσεων , με μοναδικό πλήρωμα τον οδηγό του. Κέντημα πνοής οι απουσίες , νοερες ανάσες που ζεσταίνουν τον χώρο ! Το λεοφωρείο παίρνει την τελευταία στροφή , ο οδηγός κεντράρει το βλέμμα του στον πλαινό καθρέφτη και πλησιάζει την αποβάθρα !
Εκεί τον περιμένει ενα τεράστιο καλωσόρισμα , κάμποσα αιωρούμενα χέρια ζωγραφίζουν στον αέρα εικόνες τοπία λέξεις χαμόγελα , ατμόσφαιρα αποχωρισμού αναδύεται και σκεπάζει τον ουρανό .
Οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί βαραίνει πιότερο η νύχτα ! Και στο ξεχείλισμα επάνω πλέουν οι απουσιες μεταλλάσονται σε χάρτινα καραβάκια , πλεούμενα σε θάλασσες από μελάνι , κυματισμοί που αφήνουν τα χνάρια τους σε νοτισμένες λευκές σελίδες.....
Πως να σωπάσω πές μου/ στην ακρη του αποχωρισμού /με βρήκε υγρό κομμάτι ουρανού / ολόγιομο λάβα / δεν ηταν φεγγάρι / ελεγα μέσα μου μακάρι /.

Δεν υπάρχουν σχόλια: