.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

...οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί ..!!!

...Ενα όχημα τεραστίων διαστάσεων , με μοναδικό πλήρωμα τον οδηγό του. Κέντημα πνοής οι απουσίες , νοερες ανάσες που ζεσταίνουν τον χώρο ! Το λεοφωρείο παίρνει την τελευταία στροφή , ο οδηγός κεντράρει το βλέμμα του στον πλαινό καθρέφτη και πλησιάζει την αποβάθρα !
Εκεί τον περιμένει ενα τεράστιο καλωσόρισμα , κάμποσα αιωρούμενα χέρια ζωγραφίζουν στον αέρα εικόνες τοπία λέξεις χαμόγελα , ατμόσφαιρα αποχωρισμού αναδύεται και σκεπάζει τον ουρανό .
Οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί βαραίνει πιότερο η νύχτα ! Και στο ξεχείλισμα επάνω πλέουν οι απουσιες μεταλλάσονται σε χάρτινα καραβάκια , πλεούμενα σε θάλασσες από μελάνι , κυματισμοί που αφήνουν τα χνάρια τους σε νοτισμένες λευκές σελίδες.....
Πως να σωπάσω πές μου/ στην ακρη του αποχωρισμού /με βρήκε υγρό κομμάτι ουρανού / ολόγιομο λάβα / δεν ηταν φεγγάρι / ελεγα μέσα μου μακάρι /.

Δεν υπάρχουν σχόλια: