.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

..η ερημος επεκτείνεται ! Αλίμονο σ αυτόν που την κουβαλάει !!!

...Σκιές καρφιτσωμένες σε ασουβάντιστα τείχη τρέμουν στο σάλπισμα ! Η βουή της πόλης εισβάλλει στην ανυπεράσπιστη και διόλου ρόδινη μοίρα τους ! Ανθρωποι τυλιγμένοι με χιλιόμετρα φυγής , μετανάστες βουτηγμένοι στην ερημο !!!
Κάπως ετσι βιώνουν την πικρή δυστυχώς πραγματικότητα ... η έρημος επεκτείνεται αλίμονο σε αυτόν που την κουβαλάει... Η βουή της πόλης μπερδεύεται με το γρίλισμα της κοινωνίας , ηχο-χρώματα δημόσιας μοναξιάς παντου , άνθρωποι μετανάστες πυρ-πολη-μένοι με το βλέμμα της αδιαφορίας μας πλάθουν τα δικά τους όνειρα! Σώμα και ψυχή πορεύονται . Το διάβα τους διάτρητο! Κουρελιασμένος χάρτης το πανωφόρι τους ! Η έρημος επεκτείνεται αλίμονο σε αυτόν που την κουβαλάει !!!

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

..το ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΕ ΡΑΓΕΣ επιστρέφει ! ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11 μ.μ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ FM 95,8

....Δεν του πήρε παρα μόνο τρία λεπτά της ωρας για ν αποφασίσει . Ετσι λοιπόν χωρις βιασύνη ταχτοποιεί κάπως το δωμάτιο και με αργές κινήσεις ψαχουλεύει ξεχασμένες εφημερίδες πάνω στο σκονισμένο ράφι, με το αριστερό του χέρι τινάζει την θρονιασμένη σκόνη η οπόια βέβαια ετράπη εις φυγή με ατακτο τρόπο . Γύρω και παντού συννεφα αιωρούνται . Σε λίγο η σκόνη δίνει
χώρο στην ορατότητα και αποκαλύπτει το πρόσωπο του ήρωα μας με το βλέμμα του να τρέχει στις αράδες της εφημερίδας και ορθιος οπως ειναι αργά αργά διασχίζει -σχεδόν μηχανικά- το δωμάτιο πρός την πλευρά του παράθυρου. Σταματά πλάι στο τραπεζάκι , ακουμπα την εφημερίδα και με το δεξί του χέρι τραβά και απελευθερώνει την καρέκλα που ειχε χωθεί στα σπλάχνα του τραπεζιού . Η πλάτη του εχει ηδη γίνει ενα με την πλάτη της καρέκλας , η εφημερίδα αναπαυεται στο τραπέζι , ενα μικρό τραντζιστορ μισογερμένο δίπλα στην φρουτιέρα τραβά την προσοχή του.. Μέ τ ακροδάχτυλά του επαναφέρει το ραδιοφωνάκι στην ισοροπία του. Το πρόσωπό του λάμπει καθώς το σούρσιμο των λέξεων του εκφωνητή τα τραγούδια και το ζουρζούρισμα του ηχου συμπλήρωναν την συντροφιά του... επειτα από κάποιες προσπάθειες σταθεροποιεί τον ηχο ! Καθησμένος πλάι στο παράθυρο ταξιδεύει στις διαθέσεις της μουσικής....

Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

...πασατεμπάκι παιδιάαααα !!!!

...Πως ειναι οταν τα ματοτσύνορά
δίνουν την μάχη μ εναν απρόσμενο κατακλυσμιαίο εφιάλτη ; Δίνουν την μάχη για να ξυπνήσουν και αργά αργά ν α ναγνωρίσουν το κομοδίνο, την κουρτίνα , το παράθυρο, το ξυπνητήρικαι τα υπόλοιπα μικροαντικείμενα που στολίζουν ενα υπνοδωμάτιο; Χμ! Χμ! Το ξυπνητήρι.... αριστερά ...αριστερά... το ρολόι... τα λόγια του Μάκη μας κι επειτα κατακλυσμός!!! Το κασελάκι του σκοντάφτει ...σκόρπιο παντού το ..πασατεμπάκι του !!! Βαρύ εγκεφαλικό και ύστερα βαρυά ορφάνια στην σκηνή και οχι μόνο !
.....πασατεμπάκι παιδιάαααα!!!!!!
Γυρω μας παντου τα χνάρια του Μάκη μας!!! Η φωνή του τα βήματα του τοχαμόγελό του το αστείρευτο χιουμορ το επικοινωνιακό του χάρισμα ακόμη και ο φόβος του για τα..σκυλιά!!!
...πασατεμπάκι παιδιάαααα!!!!
Αγαπημένε φίλε μου Μάκη ....Ζω στιγμές Νικόλα... ξέρεις ..εχετε πολλά να κουβεντιάσετε ο Νικόλας θα σου λέει και συ θα γράφεις... αλλωστε αν θυμάσαι ειχαμε αφήσει εκρεμμότητες ... Κι αν κάνεις βόλτα και στό τμήμα των θηλέων θ ανταμώσεις την Μαρία , οπότε ετοιμος ο θίασος!!! Τι λες Μάκη μου ;;; Το εχεις κατά νου;; Ειμαι σίγουρος γιαυτό .
....πασατεμπάκι παιδιάααα!!!
Αγαπημένε φίλε μου Μάκη ελπίζω και ευχομαι το αεράκι που φυσάει να τηρήσει την υπόσχεση του και να σου πει οτι θα συνεχίσουμε στα χνάρια που εσπειρες με τις πράξεις καί την δράση σου , να σου πει επίσης να μην εχεις εννοια για την Αλέκα και το Κατερινάκι ειμαστε στο πλάι τους ,κοντά τους για οτιδήποτε .... ας εχεις καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε μου Μάκη !! Αντε λοιπόν καλή αντάμωση!!!!