.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

...ανακωχή λόγω Πασχα !!!!

...Ειναι γκρίζα οντως η σκέψη;;; Εχει χρώμα αραγε η επιθυμία μας;; Εχουν χρώμα οι παρατηρήσεις μας ;;; Ποιος πίνακας ζωγραφικής απεικονίζει την εσωτερική αυτή διεργασία;;; Την πάλη των χρωμάτων!!! Το μίγμα των χρωμάτων !!! Ξετυλίγουμε το κουβάρι και χάνεται στον λαβύρινθο !
Κι αν το νήμα δεν μας κάνει το χατήρι , εμεις παραμένουμε εντος στην πανδαισία των χρωμάτων , στην πανδαισία των αμφιβολιών για το αλφα η το δίνα γεγονός . Ο λαβύρινθος μας μπλοκάρει μεν ομως δεν μας κομπλάρει !!! Ωστόσο ανακωχή!!! Πρωτόκολλον εορταστικόν και σμήνος ευχές φτερουγίζουν στον γυάλινο ουρανό του υπολογιστή.
Ευχες ανάσες που σμίγουν στου ονείρου την σκάλα !!!
Καλή Ανά(σ)ταση ψυχής !!!

...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

...και μετά την παράσταση τι ;;;

...Το θέατρο ως όχημα έκφρασης και επι-κοινωνίας εχει πολλαπλασιαστική αξία , γιατί κατά την διάρκεια του ταξιδιού παράγει συναισθήματα , προάγει την φαντασία καλλιεργεί την ευαισθησία , αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες .
Ειναι γνωστό βέβαια πως οι θεατρικοί προσανατολισμοί των ομάδων ποικίλουν , στην πλειοψηφία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το χαρακτηριστικό ερώτημα... και μετά την παράσταση τί;;;
Θεωρώ πως ειναι χρήσιμο από τα πρώτα βήματα να γίνεται μια προσπάθεια συνεύρεσης θεατρικά - όχι κατ ανάγκη παράσταση- σ ενα ΤΟΠΟ ΠΡΑΞΗΣ. ΄Οπου ΤΟΠΟ εννοώ εναν υπο θεμελίωση κόσμο - ετερόκλητα επαγγέλματα , διαφορετικές ηλικίες κ.λ.π. - με πεδίο δράσης την παραγωγή θεατρικού βίου .
Βέβαια εφ όσο μιλάμε για εναν υπο θεμελίωση κόσμο το αντάμωμα των ανθρώπων προυποθέτει διαθεσιμότητα και ανοιγμα στον αλλον που ειναι ισως διαφορετικός. Σεβασμός στην διαφορετικότητα και οχι ισοπέδωση της διαφοράς.
Ολα αυτά κατακτώνται με θεατρικό βίο και πράξη η οποία εχει απόλυτη ανάγκη την σεμνότητα , το ηθος , την άσκηση , την αναζήτηση .....