.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

...σφυρίλατες σκέψεις...!!!

...Παραμεριζω την κουρτίνα που κρύβει τον ηλιο οι ακτίνες του αλφαβητάρι πρωτόμπαργκο σε πλοιο αγονης γραμμης .
Παραμεριζω την κουρτίνα που κρύβει την θαλασσα η αφρη της φωνήεντα υγρά βορά στην δίνη του ανέμου..
Παραμεριζω την κουρτίνα που κρυβει το βλέμμα σου και ειναι αυτες οι σκιές σφυρίλατες σκέψεις που τρυπώνουν στον χάρτη των ονείρων σου.....

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

....περί θεάτρου - Νικηφόρος Παπανδρέου --university stubio press

....Για να υπάρξει θέατρο , ειναι απαραίτητη η συνεύρεση , σε ορισμένο , συμφωνημένο τόπο και χρόνο , ιδεατών ηρώων , σάρκινων εκτελεστών , συγκεκριμένων δεκτών . Υπάρχει θέατρο όταν μια ομάδα ηθοποιών ( η και μόνο ενας ) παρασταίνει μια ιστορία από τη ζωή των ανθρώπων μπροστά σε μια ομάδα θεατών .
Η αλλιώς, οπως πολύ ωραιότερα το διατύπωσε ο Λόπε ντε Βέγα..το θέατρο ειναι τρία σανίδια , δύο πρόσωπα , ενα πάθος ...

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

...οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί ..!!!

...Ενα όχημα τεραστίων διαστάσεων , με μοναδικό πλήρωμα τον οδηγό του. Κέντημα πνοής οι απουσίες , νοερες ανάσες που ζεσταίνουν τον χώρο ! Το λεοφωρείο παίρνει την τελευταία στροφή , ο οδηγός κεντράρει το βλέμμα του στον πλαινό καθρέφτη και πλησιάζει την αποβάθρα !
Εκεί τον περιμένει ενα τεράστιο καλωσόρισμα , κάμποσα αιωρούμενα χέρια ζωγραφίζουν στον αέρα εικόνες τοπία λέξεις χαμόγελα , ατμόσφαιρα αποχωρισμού αναδύεται και σκεπάζει τον ουρανό .
Οταν ξεχειλίζουν οι αποχωρισμοί βαραίνει πιότερο η νύχτα ! Και στο ξεχείλισμα επάνω πλέουν οι απουσιες μεταλλάσονται σε χάρτινα καραβάκια , πλεούμενα σε θάλασσες από μελάνι , κυματισμοί που αφήνουν τα χνάρια τους σε νοτισμένες λευκές σελίδες.....
Πως να σωπάσω πές μου/ στην ακρη του αποχωρισμού /με βρήκε υγρό κομμάτι ουρανού / ολόγιομο λάβα / δεν ηταν φεγγάρι / ελεγα μέσα μου μακάρι /.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

....φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο ! θεατροδρομιο !!!!

.....ανεμος δημιουργίας αναμειγνύεται στην καθημερινή σχόλη του Ναυπλίου , συντροφευει με σκέψεις , προτάσεις , ιδέες , και όνειρα ανθρώπων που ανταμώνουν σ ενα θεατροδρόμιον !!! Φίλοι από παλιά , παλιοί γνώριμοι , συνεργάτες , συμπολίτες , ολοι μας συνταξιδιώτες επί σκηνής και οχι μόνο ξεφυλίζουμε τις ιδέες μας και καλλιεργούμε το εδαφος για δημιουργική σπορά , θεατρική εκφραση και καλλιτεχνική δράση .
Στα σπάργανα το ...ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟΝ ΕΝ ΝΑΥΠΛΙΩ... φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο ....με χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό και με κυρίαρχο σκοπό μεταξύ των άλλων....την προαγωγή και διάδοση της θεατρικής γνώσης , την συμβολή στην θεατρική παιδεία , την ηθική συμπαράσταση και υλική ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου η του τμήματος του Δημοτικού νομικού προσώπου που θα αφορά το θέατρο στο Δήμο Ναυπλιέων .
Την ενασχόληση με πολιτιστικές πτυχές της ζωής που ενώνουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από ατομικές φυλετικές εθνοτικές σωματικές διανοητικές διαφορές .