.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

...σταλθέντα στοιχεία! ..επιστροφή στο φάκελο !!!


...λένε πως οι αγέρηδες ειναι μαρτυριάρηδες ! Σαρώνουν με το λίκνισμα τους οποια πανάλαφρη σκέψη μας ταλανίζει ! Οσο κι αν αυτή αντιστέκεται ερχεται η στιγμή που παραδίδεται στο διάβα του .
Κυριακή πρωι και το χνούδι της προηγούμενης νύχτας ορατό ακόμη στο βλέμμα συντροφεύει τα μεταχειρισμένα βήματα μας . Λίγο πριν λίγο μετά ανάμεσα στο πλήθος οι περπατησιές μας μπλέκονται και σχηματίζουν τρόπο τινά οριζόντια σκάλα ! Ο αγέρας σφυρίζει καθώς η οριζόντια αναρρίχηση ακολουθεί την φευγάτη σκέψη ως την άκρη της αλήθειας ! Το όριο ξεθοριασμένο από την συχνή πλύση μοιάζει σαν πάνλευκη σημαδούρα σμπαραλιασμένη από το ράπισμα και την ορμή των κυμάτων που τραμπαλίζονται στην κόχη της αλήθειας .
Κι εδώ στην κόχη της αλήθειας τα δάχτυλα χορευουν πάνω στην πίστα του τηλεφώνου ..... λένε πως οι αγέρηδες ειναι μαρτυριάρηδες ,
αγέρας και το σινιάλο μου που συντροφεύει την περπατησιά σου.... επόμενη  κίνηση  σταλθέντα  στοιχεία....επιστροφή  στο  φάκελο... και  ο πίνακας  του  κινητού  βυθίζεται  σε  σκοτάδι...!