.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

...Κάτι σαν μικροί Λάζαροι ...!!!

...Ειναι  ν  απορείς    , στο  μεταίχμιο  , στο σύνορο  του παραμυθιού και της ζωής , ακροβασία πάνω σε νοητή γραμμή  πάνω σε νοητή κλωστη .  Παραπατάμε  το  σώμα  μας  εκρεμές  , γέρνουμε  χωρίς  δίχτυ  προστασίας , με το βλέμμα  καρφωμένο  μπροστά ... Ταλαντευόμαστε  αλλά  βαδίζουμε  πάνω σε μακρινά  ανείπωτα  χιλιόμετρα  πάνω στην κλωστή βήμα--βήμα  ,  με  την κοφτερή σκέψη μας  ροκανίζουμε  αποστάσεις  και  με  την φαντασία μας δίνουμε  μορφή  και  σχήμα  στην απουσία ....Προσδοκούμε  αναστάσιμες  στιγμές ζωής   κάτι  σαν  μικροί Λάζαροι  ! 
   Μέρα  με  την  μέρα  αφήνουμε  τα  χνάρια  μας  με  λέξεις , φράσεις ,  να  ρέουν  και να σμίγουν  αλλοτε  με κύματα  της θάλασσας και άλλοτε  με της λησμονιάς το νερό !  Και ειναι  αυτή  η γάργαρη εκβολή των συναισθημάτων  που  ερχεται  ν  απαλύνει  και  να σβήσει  την αλμύρα  του ονείρου μας  ..!    Ναι ! ... Κάτι  σαν  μικροί  Λάζαροι  !!
                                                                         ....κυρ...σαμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: