Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

...Ως πότε ομως .... ???

....Και τώρα που παρατηρώ  τους τοίχους   του δωματίου ,εκτός  από την υγρασία της μέρας  που σχηματοποιεί  ανάγλυφους  γεωφυσικούς  χάρτες ,  διακρίνω  επίσης  ανάγλυφο  διασκορπισμένο  θυμό   και οργή  συναισθήματα  ξεβρασμένα   σε  παράλιες   ακτές ...!!!  Στιγμές   βυθισμένες    και μπολιασμένες   με την αγωνία  συν-ανθρώπων μας  και την λαχτάρα για  ειρηνική ανάσα  και ζωή  απαλλαγμένη από  παρενέργειες  πολέμου ....!  Ακούω  τον πλαφασμό των κυμάτων , φωνές , κλάματα ,  και τον ηχο  της κινητήριας μηχανής  του φουσκωτού  να διαπερνά  τον τοίχο  και σαν κρουστό  οργανο  να  προσδίδει   τέμπο και ρυθμό  στην εφιαλτική  διαδρομή ... !
    Ο  αγέρας  φυσά  , η αλμύρα  της θάλασσας   αδύναμη  να  νοστινέψει  το << γεύμα >> της  αναγκαστικής  φυγής  !  Στρέφω  το  βλέμμα  μου  ,  ανοιγοκλείνω τα μάτια !  Το μαυρόασπρο κλικ  διόλου  δεν  αποδυναμώνει  την ενταση της  εικόνας , αντίθετα  ζουμάρει  στα  κουρασμένα  προσωπα  με  τον αφτιασίδωμένο  πόνο   . Λαξευμένη ζωγραφιά .  Μάσκα θεατρική . Το έργο δυστυχώς  επαναλαμβάνεται ...
   Αλλάζω  πλευρό  στην σκέψη  και ακουμπω   στις  διαθέσεις του μολυβιού , διαταράσω   το αβατο  της λευκής  κόλλας . Αχαρτογράφητες   διαδρομές  αποτυπώνονται  σε κυματοειδή  γραφή  , αναγκαστική φυγή  με σανίδα  σωτηρίας  την   ελπίδα και τ  όνειρο !!!  Ανθεκτικές  λέξεις φράσεις  που ανθίστανται   στον πνιγμό   κόντρα  σε φουσκωτά   πλεούμενα  και κύματα  της απανθρωπιας  και θανάσιμης  απληστίας ...!!! Ως  πότε  όμως .... ???
                                                              κυρ... σαμ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: