.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

.....και διακριτικά αφήνομαι στο νήμα ... !

... Οι  μέρες κυλούν ! Γεννούν  α-προσδιόριστους θορύβους , λες και σκάβουν  υπόγειο τούνελ !  Με κουτάλια και πηρούνια  , αλλά και μ αιχμηρά  σύμφωνα , φωνήεντα, λησμονημένα  από  λεξικο-μαχίες με ημιθανή  νοήματα ... λάφυρα της life styl  εποχής .
   Οι μέρες σκάβουν υπόγεια διάβαση , πασχίζουν να ολοκληρώσουν την απο-δραση τους απο τ ανυποψίαστα ημερολόγια που κοσμούν  εναν  δαιδαλώδη  διαδρόμο .  Καί στην άκρη του διαδρόμου  με την πλάτη ακουμπισμένη στον τοίχο , στέκομαι για λίγο . Παρατηρώ . Γύρω μου  πολυκαιρισμένες σημειώσεις ληγμένες βουτηγμένες στην χρονό-σκονη ,ηρωες  και αντιήρωες πνιγμένοι  στην χρονό-σκονη  συνομιλούν  αλλοτε ,ψιθυριστα αλλοτε φωναχτά ..  Νιώθω τον τοίχο ν απορροφα  την κούραση μου . Ξεκολλάω  και διακριτικά  αφήνομαι στο νήμα , προχωρω ...προχωρώ.. προχωρώ ..!!!
Οι μέρες κυλούν , οπως  και η περπατησιά   διανθισμένη  με τις ορέξεις  του νήματος ...
                                                                                 ...κυρ...σαμ                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: