.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

...Ως πότε ομως .... ???

....Και τώρα που παρατηρώ  τους τοίχους   του δωματίου ,εκτός  από την υγρασία της μέρας  που σχηματοποιεί  ανάγλυφους  γεωφυσικούς  χάρτες ,  διακρίνω  επίσης  ανάγλυφο  διασκορπισμένο  θυμό   και οργή  συναισθήματα  ξεβρασμένα   σε  παράλιες   ακτές ...!!!  Στιγμές   βυθισμένες    και μπολιασμένες   με την αγωνία  συν-ανθρώπων μας  και την λαχτάρα για  ειρηνική ανάσα  και ζωή  απαλλαγμένη από  παρενέργειες  πολέμου ....!  Ακούω  τον πλαφασμό των κυμάτων , φωνές , κλάματα ,  και τον ηχο  της κινητήριας μηχανής  του φουσκωτού  να διαπερνά  τον τοίχο  και σαν κρουστό  οργανο  να  προσδίδει   τέμπο και ρυθμό  στην εφιαλτική  διαδρομή ... !
    Ο  αγέρας  φυσά  , η αλμύρα  της θάλασσας   αδύναμη  να  νοστινέψει  το << γεύμα >> της  αναγκαστικής  φυγής  !  Στρέφω  το  βλέμμα  μου  ,  ανοιγοκλείνω τα μάτια !  Το μαυρόασπρο κλικ  διόλου  δεν  αποδυναμώνει  την ενταση της  εικόνας , αντίθετα  ζουμάρει  στα  κουρασμένα  προσωπα  με  τον αφτιασίδωμένο  πόνο   . Λαξευμένη ζωγραφιά .  Μάσκα θεατρική . Το έργο δυστυχώς  επαναλαμβάνεται ...
   Αλλάζω  πλευρό  στην σκέψη  και ακουμπω   στις  διαθέσεις του μολυβιού , διαταράσω   το αβατο  της λευκής  κόλλας . Αχαρτογράφητες   διαδρομές  αποτυπώνονται  σε κυματοειδή  γραφή  , αναγκαστική φυγή  με σανίδα  σωτηρίας  την   ελπίδα και τ  όνειρο !!!  Ανθεκτικές  λέξεις φράσεις  που ανθίστανται   στον πνιγμό   κόντρα  σε φουσκωτά   πλεούμενα  και κύματα  της απανθρωπιας  και θανάσιμης  απληστίας ...!!! Ως  πότε  όμως .... ???
                                                              κυρ... σαμ ...