.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

....μποτιλιάρισμα απουσίας ... !!!

.....οχι  δεν ηταν σχεδιασμένο   μήτε ειχε προηγηθεί κάποιο ισως  τρiκ  μαγικό ! Συνέβη...!!!  Κι εφόσον    το φτερούγισμα  της συγκεγκριμένης μελωδίας  ενσωματώνεται γλυκά  γλυκά στον  αέρα οι αισθήσεις  λούζονται  με τα χρώματα και την θαλπωρή του αγγίγματος  της ψυχής !!!
   Τ  ακροδάχτυλά μου  χορευουν  πάνω στα μαυρα πλήκτρα  του υπολογιστή  . Η μέθη της θλίψης τυλίγει  τις αράδες  που γεννά  η σκέψη . Κλείνω τα μάτια και αφήνομαι σε  ατραπούς  , και χωματένιους  δρόμους, χάνομαι στον μπουχό  καί  την σκόνη που αφήνει ο βηματισμός των δαχτύλων μου . Στρεφω το βλέμμα  μου ψηλά νιώθω  τα   σύννεφα να αιωρούνται ν αλλάζουν θέση και σχήμα !!!  Βουνό η σκέψη μου !!!... Σε λίγο μια υγρή  δέσμη  γλυστρά και χαρακώνει το πρόσωπο μου . !  Μια υγρή καυτή στάμπα απλώνει  και πέφτει στους πρόποδες της ! Πιάνομαι  από την μελωδία , ανασηκώνω  τους ώμους , πλέκω τις παλάμες των χεριών  μια δυο φορές  και ορθιος πια  κατευθύνομαι  στο παράθυρο που βλέπει  προς τον δρόμο ! .  Το μελωδικό φτερούγισμα . ακολουθεί βήματα και σκέψη . !  Με τους αγκώνες στηριγμένος στο ηδη ανοιχτό παράθυρο  παρακολουθώ  την βιασύνη των περαστικών ...μποτιλιάρισμα  απουσίας ... !!
   Το  βλέμμα μου  χώνεται  και χάνεται ταυτόχρονα . !  Οσο  βαθαίνει το κενό   νιώθω  πως δεν θλίβομαι  αλλά συνθλίβομαι ....!!!  .Στέκομαι  για λίγο  ασάλευτος ! Τρυπώνω στην βουή  που αφήνουν  οι ψίθυροι  και ο αγέρας  , για  δες  πως αναμαλιάζει τις καλοσυνάτες  κυρίες ...για  δες πως υφαρπάζει  τις ματιές  καθως διασταυρώνουν τα θέλω τους ...!  Για δες  πως το μποτιλιάρισμα  απουσίας   απορροφα  τα  << κορναρίσματα >>   της ψυχής   καθώς  αυτή  γευεται το   αγγιγμα  της  μουσικής ....!
                                .....  κυρ ... σαμ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: