Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η παρέα επάνω μεγαλώνει .. ! .. Α ν τ ι ο πατέρα ..!!! !!!

 Αυτοί που φευγουν και αυτοί που μένουν ..! Από το << μπαμπά μην τρέχεις >>  στο καλοτάξιδο αγεράκι .. !  Κρατώ το χέρι σου , σφίγγω την παλάμη σου  και από το βάθος μου  βγαίνει  η ευχή και προτροπή  ..Δύναμη .. !  Αραχνούφαντη κεντημένη η φράση σου  μόλις και μετά βίας  ξεμυτίζει  απ'ό τα τρεμάμενα χείλη σου .. <  εν  τάξει .. >> . Και ήταν  σαν να μου έλεγες  < πήγαινε και μη στενοχωριέσαι , ολα εντάξει >>   Κι εγώ στεκόμουν όρθιος προσπαθώντας  ν αποτυπώσω  την έκφραση σου , την στάση του σώματος σου , την εικόνα σου οπως ησουν χαλαρός  και βυιθισμένος  στο ταξίδι σου , στο ταξίδι της επιστροφής . Το τέμπο της αναπνοής σου χαρτογραφούσε ανηφοριές και κατηφοριές .   Προσπαθούσα ν αποτυπώσω την ηρεμη στιγμή .  Τέτοια  που να μπορώ  νατην  κουβαλώ  οσο πιο ανώδυνα γίνεται ! ... Γίνεται ?????
    Α  ρε  πατέρα  καλό δρόμο   χαιρετίσματα  στην παρέα .. που ολο και μεγαλώνει  εκει πάνω .. !   Ας έχεις καλό ταξίδι . ! Ο αποχαιρετισμός σου θα γίνει στην Θεομάννα ( Νέα Κίος ) ώρα 6.00μ.μ. Ομως από τις 5.00μμ  θα είμαστε εκεί  για το τελευταίο σου αντίο .
    Α  ρε  πατέρα η παρέα ολο και μεγαλώνει εκεί πάνω ..!  Ομορφο αεράκι  ας συντροφευει το αντάμωμά σου  με την αγαπημένη σου Στέλλα και τον Αργύρη μας .. !

2 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Κυριάκο...πολύ συγκινητικό το κειμενό σου. Αποτύπωσες ακριβώς τα συναισθήματα θλίψης και απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, του πατέρα. Μακάρι, να αντιπροσωπεύει το κείμενό σου, όλους τους γιούς του κόσμου. Τότε όλοι οι πατεράδες, θα ήταν ευτυχισμένοι...

Κυριάκος Σάμιος είπε...

Unknown σ ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες και για την επίσκεψη σου στο blog .. Και δική μου ευχή είναι η ευτυχία των ανθρώπων κυρίως των ηλικιωμένων , γιατί η ηλικία δεν έχει σύνορα ..Πως νιώθει κανείς είναι το ζητούμενο ..! Να είσαι καλά ...