Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Συσκευασία ονείρων .. !!!

Παρακολουθώ διακριτικά  το πείσμα  της κορδέλας που αρνείται  να υποβληθεί  στην δοκιμασία  περιτυλίγματος . Προβάλλει  ελιγμούς  και δεν πειθαρχεί  στις  εμπνεύσεις  των δαχτύλων  του χεριού  μου . 
     Ωστόσο  τα  όμορφα  χρώματα  σαν λιωμένα  ηλιοβασιλέματα  τυλίγουν το μικροκαμωμένο κουτί .  Το  κουτί των ονείρων !  Με αυξημένη την προσοχή  μη ταράξω το εσωτερικό  του φέρνω  δύο στροφές  και καταπιάνομαι   τελετουργικά με αυτό που λένε << συσκευασία >> .  Συσκευασία ονείρων !!! Δεν θέλει και πολύ  να καταλυθεί  η ευθραστη  ισορροπία  του περιεχομένου .  Γιατί όσο να πεις   από αρχαιοτάτων  χρόνων τα όνειρα  φημίζονται  για την ιδιότητα  του εύθραυστου , του απρόβλεπτου , του απροσδόκητου , του απρόσιτου  ,   του  ανεκπλήρωτου  .. ! Είναι μακρύς ο κατάλογος !
    Θα  μπορούσα  να παραθέσω  περισσότερα  βαγόνια -- ιδιότητες -  που σύρονται  πίσω  από την ατμομηχανή που λέγεται  όνειρο .  Στέκομαι όμως στην αποβάθρα  υπομονετικά , όπως το ίδιο  υπομονετικά στέκει καρφιτσωμένο στο πέτο  του σακακιού μου το σημάδι -- σινιάλο -- αναγνώρισης  ...! Ένα  τριαντάφυλλο  νοτισμένο από την  υγρασία των δακρύων και την εξαέρωση των βημάτων του γηραιού και παλαιού πλέον χρόνου .. !        
                         κυρ....  σαμ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: