Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Απο-δρομώ ..! Γιατί τ όνειρο καλά κρατεί ... !!!

       Στιγμές  από  πρόβα  θεατρικής ομάδας Α.Φ.Τ.  δια χειρός  του Γιάννη  που παρατηρεί , παρακολουθεί , και αποτυπώνει  με το δημιουργικό μολύβι του  τις συναντήσεις μας . Αποδρομώ   !  ... Γιατί  τ όνειρο  καλά  κρατεί .. !!!    
    Ειναι κατανοητό  σε πρώτη ανάγνωση  ότι μέσα στον αδιαφανή χώρο των φυλακών , όταν διοχετεύουμε  ερεθίσματα , εργαλεία που προάγουν την εξάσκηση της επικοινωνίας , συμβάλλουν  ώστε  οι συμμετέχοντες  να διεκδικήσουν  εκ νέου την φαντασία . Κυρίως όμως  συμβάλλουν  ώστε  να κτίσουν  γέφυρες αναγκαίες και χρήσιμες  για την κοινωνική τους  επανένταξη . Παράλληλα  βοηθούν  στην αντίληψη  του τρόπου που βλέπουν  γενικότερα  τον κόσμο . 
      Στο μεσοδιάστημα  που παρεμβάλλεται  ανάμεσα στο ... κρατούμενος  έγκλειστος  της φυλακής .. έως  το καλλιτέχνης  έγκλειστος  της τέχνης , εκείνο που προέχει είναι  ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας , να μας παραπέμπει  σε κάτι  σαν εργαλείο  ψυχαγωγίας , γυμναστήριο  συναισθημάτων ... !
     Τι  πιο  ανθρώπινο  από  το να μας δίνεται  η ευκαιρία όχι να παίξουμε  θέατρο , αλλά  να παίξουμε  με το θέατρο .. !
  Υστερόγραφο :  Η  δημοσίευση των σκίτσων επώνυμα , επιθυμία του ίδιου του καλλιτέχνη , τον ευχαριστώ θερμά για την  εικαστική συμβολή του  στην ομάδα μας .. !
                                                                                        ... κυρ  .. σαμ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: