Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ...μια χειρο - ποίητη παράσταση





       Ιδέα -- Συστατικά-- Υλικά εργασίας ...

    << Μπορούμε  να γεννηθούμε  γέροι όπως μπορούμε να πεθάνουμε νέοι ... >>  Ζαν  Κοκτω 
   Τι συμβαίνει όταν ήχοι , θόρυβοι , φωνές  της διπλανής  μας  πόρτας , ακροβατούν  από φωταγωγούς πολυκατοικιών ?? Τι συμβαίνει όταν η μυθοπλασία  σμίγει  με  ψήγματα  αληθινών  γεγονότων  και με την ζύμη του θεατρικού κώδικα  ζωντανεύουν  επί σκηνής  σύντομες ιστορίες  και στιγμιότυπα ??  Ιστορίες κάτι σαν μικρά διαμερίσματα  ίδιας πολυκατοικίας , όπου τα σώματα και οι ζωές των ανθρώπων είναι εγκλωβισμένα στον ίδιο καναπέ  στο ίδιο σπίτι .  Πρόσωπα που  κουβαλούν  μέσα τους ταραγμένο παρελθόν .  
      Μία απολυμένη δημοσιογράφος  σκοντάφτει  πάνω σε στιγμές  συναισθηματικής αξίας  και αναδύει  στην μνήμη της  ήρωες που ξεπηδούν από το κοινωνικό ρεπορτάζ , συνομιλούν , συγκρούονται  με τον εαυτόν τους , αναζητούν το αντικλείδι  ώστε ν απεμπλακούν  από τα αόρατα  κάγκελα της προσωπικής φυλακής τους .  Αποκτά βαρύνουσα  αξία το γεγονός  γιατί στα συστατικά --- υλικά εργασίας -- που δομούν ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ  συγκαταλέγονται  και αποσπάσματα  από το ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ  της Χρύσας Σπηλιώτη . Σε όλη την διάρκεια της παράστασης  οι ήρωες  προσπαθούν  να σπάσουν  ΤΟ  ΦΡΑΓΜΑ  και  ν αποδράσουν !!! Προς τα πού ?? Υπάρχει χρόνος ?? 
   
   Η  παράσταση επαναλαμβάνεται  9 και 10 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΤΡΙΑΝΟΝ   ώρα έναρξης 9.30  ....  είσοδος ελεύθερη με κοινωνική  συνεισφορά  ( είδη τροφίμων )...
                                                                  ....   κυρ  ... σαμ  ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: