Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

.... Τελικά το σπίτι μας ειναι τα ταξίδια ... !!!

 Και  να  που τα χαρτοκιβώτια  δικαίως  διαμαρτύρονται . Στέκουν  υπομονετικά  και περιμένουν  τον καινούργιο τους  προορισμό .. Προς τα πού ??  ¨Αγνωστο ..!!!  
Στοιβαγμένα τοποθετημένα 
ατάκτως , σχηματοποιούν  μικρούς λοφίσκους .  ¨Οσο να πείς  κάθε μετακόμιση  πυροδοτεί  μια φλογερή  ανα- ταραχή ... Πόσο μάλλον όταν γίνεται  άδικα και με ανορθόδοξο τρόπο .. !  Η θηλιά πονά πιότερο .. !   Ας  είναι .. !  Ωστόσο  σαρωτικές  σκέψεις  κυκλώνουν  με τον ίδιο τρόπο  που η χαρτοταινία  περιτυλίγει σταυρωτά  το κιβώτιο εξασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα  του περιεχομένου ... 
     Να  όμως που η ακεραιότητα  του περιεχομένου  του συγκεκριμένου χαρτοκιβώτιου  βάλλεται από την ορμή και την ζέση  της μνήμης .  Το ξεθώριασμα του τίτλου --  χάρτινη  ετικέτα -  που  δεσπόζει  στο κιβώτιο  << Στιγμές ταξιδιού ... >>   κεντρίζει τα λιμνάζοντα  νερά  και οριοθετεί κύκλους . Αρκετούς κύκλους .. !!! Πως  ένα διθέσιο αεροπλανάκι  βουτά και ξανα βουτά  πετώντας πάνω σε οργισμένους ωκεανούς ,  φλύαρες πεδιάδες ,  και καλλίγραμμα βουνά .  Σπέρνει  μεν τρόμο  πλην όμως  γεννά  εικόνες , παραστάσεις , στιγμές , χρώματα , μυρωδιές  , που κατοικοεδρεύουν  και μπαινοβγαίνουν  στο μυαλό .  Εγκλωβίζουν την νοσταλγική  ατμόσφαιρα σε αόρατα τοιχία ,  λες και πρόκειται για πολύχρωμο  σπίτι ..! Ναί  !  ¨Έχεις δίκιο Μαρία ... Τελικά  το σπίτι μας είναι τα ταξίδια .. ! Αυτά που γνωρίσαμε ... και αυτά που θα γνωρίσουμε ... !!!
                                           ....  κυρ ... σαμ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: