.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

....Ο κλόουν...η Ηλέκτρα...και ο χορός...!!!

...Στο δωμάτιο διάσπαρτα χρωματιστά πανιά και πολύχρωμα παρεό στολίζουν τον τοίχο...λες και σηματοδοτούν εναν τεράστιο ..γεωφυσικό χάρτη..!!!Στοιχεία από θάλασσες όρη ποτάμια λίμνες αποτυπωμένα υφασμάτινες εν-τοιχισμένες σελίδες.
Παραδίπλα ο μικροσκοπικός κλοουν που χάρη της κλωστης πάει καιρός που στέκει στον τοίχο παρατηρώντας με το αστείο βλέμμα του τα όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο !!! Τούτη την φορά το βλέμμα του αγγυστρώνεται στις θάλασσες των χρωμάτων....!!! Σε λίγο μ εναν μαγικό τρόπο απεγκλωβίζεται απο την δέσμια κλωστη. Μπρός στα εκπληκτα μάτια της Ηλέκτρας. Ξεδιπλώνει το σώμα του και επανέρχεται στην όρθια στάση. Πλησιάζει την γωνία με τα πανιά, αρπάζει ενα χρωματιστό παρεό το ανεμίζει στον αέρα και ξεκινά τρελό χορό!!!
Δεν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα και το παρεό φαίνεται να βαπτίστηκε με μαγικές ιδιότητες...Οσο ο χορός του κλόουν καλά κρατεί το τι επακολουθεί ;;; .... Τα μολύβια ως ερωτικά σμήνη να ζωγραφίζουν στον αέρα , σκόρπιες λευκές κόλλες στροβιλίζονται λες και πρόκειται για θύματα ονειροπαγίδας..Τα πλήκτρα της γραφομηχανής βάζουν σε λειτουργία την ορχήστρα των γραμμάτων. Μικρά , κεφαλαία , φωνήεντα . συμφωνα περισπωμένη , ερωτηματικά.. Ολα στον αέρα σενα ξέφρενο χορό ...Κι αν δεν ηταν το τρίξιμο της πόρτας απ την χαραμάδα του ονείρου ο κλοουν και το παρεό θα χόρευαν ακόμη μπρος στα ματοτσύνορα της Ηλέκτρας...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: