Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ενός λεπτού σιγή ... !!!

 

         Ενός  λεπτού  σιγή … !!!

 

Νοτισμένες λέξεις  από την υγρασία της θάλασσας απαγκιάζουν σε φιλόξενα  λεξικά . Έως την επόμενη στιγμή που θα κληθούν για πολλοστή φορά  να φωτίσουν  θλιβερά γεγονότα .

     Παράξενη εποχή . Ανάμεσα  στις ευχές , τα λαμπιόνια , βεγγαλικά, πυροτεχνήματα , κυρίως τις παρενέργειες  που αφήνει  στο διάβα της  η λαίλαπα  της πανδημίας ..

   Ανάμεσα στο  αναπνόηχο του Αι  Βασίλη  : Χο.! Χο! Χο! Υπάρχει  δυστυχώς μία γκρίζα ζώνη που έρχεται να προστεθεί στην μελαγχολία των Χριστουγέννων .

  Παράξενη εποχή .  Η ανθρωπιά  παγκοσμίως  συνεχίζει να δοκιμάζεται  με τα πιο ακραία  παιχνίδια της απληστίας  και αλαζονείας  του ανθρώπου .

  Οι  αιτίες του πολέμου  παραμένουν αλώβητες  και οι ρίζες του κακού  φουντώνουν , διακλαδίζονται  επικίνδυνα , κι εμείς ως ανθρώπινο είδος  τρέμουμε  μη και χάσουμε  τα ψευδεπίγραφα άλλοθι μας .

   Κάτω από τον ίδιο ουρανό πλεούμενα  φορτωμένα με αθώες ψυχές  ρισκάρουν την ζωή τους  αλλά  και την ζωή των παιδιών τους – αλίμονο- γαντζωμένοι  όλοι τους στο δέλεαρ της ελπίδας  αναμετρώνται με τα κύματα της εκμετάλλευσης.

    Βυθίζονται  !  Προξενούν έκτακτα δελτία ειδήσεων .  Υγρός θάνατος … τραγωδία στο Αιγαίο ..  Φυγή προς  τα πού ???

   Μάνη , Αντικύθηρα , Πάρος ..  Πρόσφατα τρία ναυάγια  τόσο κοντά  μας  και ταυτόχρονα μακρινά μας .

    Παράξενη εποχή .   Την ίδια στιγμή ο Άι Βασίλης επιμένει  : Χο.. Χο ..  Χο .. Χο …φωνάζει δυνατότερα πια μήπως   και  καλύψει  το κλάμα του μικρού παιδιού  λίγο πριν το βύθισμα του .!!!   Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται  όπως δυστυχώς και ο υγρός θάνατος αθώων συν-ανθρώπων μας …! 

   Θαρρώ πως δικαιούνται  ενός λεπτού σιγή .. !!!

       κυρ..σαμ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: