Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η ψυχή του πρόσφυγα πάντα << θέλει να τα πει >> .. !

 

 

                               Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ   ΠΑΝΤΑ  ..<< ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΤΑ  ΠΕΙ >>

 

 

                     Προ ημερών λίγο πριν την εκπνοή του ηλιοβασιλέματος  στα ήρεμα νερά του ποταμού Ερασίνου  μια καθ όλα όμορφη και συγκινητική  θεατρική παράσταση  ανέτειλε  μπροστά  στα έκπληκτα  μάτια των διάσπαρτων θεατών .

   Η σιγαλιά των ανθρώπων , το πέταγμα των πουλιών ,το θρόισμα των φύλλων  από το απρόσκοπτο χάδι του αγέρα  δείγμα  ενορχηστρωμένης αύρας και καλής υποδοχής της φύσης .

    Στιγμές συμφιλίωσης ανθρώπου με φυσικό περιβάλλον .

    Τα λιωμένα χρώματα του απογέματος  έλουζαν τα πρόσωπα των ηθοποιών  οι οποίοι ως αγωγιάτες πολιτισμού μετέφεραν   αγόγγυστα  την θεατρική ατμόσφαιρα  και την συγκίνηση  στο κοινό .  

 Κάπως έτσι το βλέμμα του ανθρώπου-θεατή-  αγκιστρωμένο  από ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ απολάμβανε ένα παραμυθένιο ταξίδι  με φόντο  την όχθη του ποταμού Ερασίνου .. και πλεούμενα μνήμες , γεγονότα , εικόνες …

  Η  παράσταση δόθηκε από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ  σε σκηνοθεσία Κατερίνα Τζόβα , και συγγραφή κειμένων Νίκου Ρουμπάκη . Συνδιοργάνωση  Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου  και Φίλοι  υγροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου .

   ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ   έδειξε και δείχνει την αξία του θεάτρου  και την δυνατότητα  του να αναδεικνύει  και να αναζωογονεί    , μνήμες , ανθρώπους και τοπία …  

  Ναι !    Οι σκέψεις αυτές  ίσως να φαίνονται  ότι  είναι βγαλμένες  από σημειώσεις  παλαιού σημειωματαρίου  όμως   η επιστροφή στην αρχική πηγή συγκίνησης  θαρρώ πως είναι  γόνιμος δρόμος .  Η ψυχή του πρόσφυγα πάντα < θέλει να τα πεί >> .. !  

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ  ας γίνει αφορμή και ερέθισμα  για συνέχεια  θεατρικών παρεμβάσεων σε σημεία ( γειτονιές , πλατείες , Λαογραφικό , πλατεία  Γ. Παπαϊωάννου  κλπ )  όπου βοά  ο τόπος από μνήμες .

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια: