.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

...Γλάροι παντού .. !!!

...Στην τρίτη γραμμή των σημειώσεων μου  σηκώνω το βλέμμα ! Γλάροι παντού στον ορίζοντα . Πάνω και πλάγια απο τον  τεράστιο Πύργο .Χωρίς να το θέλω αφήνομαι  στο εναέριο  λίκνισμα τους , και ειναι τέτοιο που θαρρείς το φτερούγισμα τους βγαίνει  κυκλωτικό , βγαλμένο απο  καλούπα χαρταετού ! Ξετυλίγει ρυθμικά αόρατη κλωστή , και τυλίγει τον αγέρωχο και ταυτόχρονα α-τάραχο   Πύργο !!! Κωνσταντινούπολη  σεργιάνι  στον Πύργο του Γαλατα !
   Γλάροι παντού ! Επιστρέφω στις σημειώσεις μου , Οι φωναχτές σκέψεις  στριμόχνωνται στην έξοδο , το από-γιομα στην Πόλη πρωτόγνωρη εμπειρία ,πως  ν αποσώσεις  και την τελευταία ρανίδα χρωμάτων ,ηχων , εικόνων ??
    Πάνω σε αυτοσχέδιο πεζούλι κατι σαν σκαλοπατάκια  ακουμπω το χάζι μου ,  και στηνω καρτερι στο επερχόμενο ηλιοβασίλεμμα !! Οι γλάροι επιμένουν στα εναερια οχτάρια , χωρίς τυμπανοκρουσίες πλαγιοσκοπουν  φωτογραφίζοντας τους θαμώνες  των καφενέδων  !
   Ασυναίσθητα   το μολύβι βουτά  στο λιωμένο από-γιομα  αλλιώς  πως να εξηγήσω  το φτερούγισμα  λέξεων ,φράσεων , και φωναχτων σκέψεων ?
   ...Δάνειες σκέψεις  και φτερούγισμα
      αδειες λέξεις  σε ξεμούδιασμα
     Γλάροι  ζυγιάζουν την ζωή τους
    το πέταγμα η αμοιβή τους.
    Γλάροι  σε ρότα καραβιού
    λάβροι  για δίκιο του αλλουνού
   Μάγοι που κρατούν δώρα
    μάχιμοι  μα πιάνει μπόρα .
                  ....κυρ  ...  σαμ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: