.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

...Γλάροι παντού .. !!!

...Στην τρίτη γραμμή των σημειώσεων μου  σηκώνω το βλέμμα ! Γλάροι παντού στον ορίζοντα . Πάνω και πλάγια απο τον  τεράστιο Πύργο .Χωρίς να το θέλω αφήνομαι  στο εναέριο  λίκνισμα τους , και ειναι τέτοιο που θαρρείς το φτερούγισμα τους βγαίνει  κυκλωτικό , βγαλμένο απο  καλούπα χαρταετού ! Ξετυλίγει ρυθμικά αόρατη κλωστή , και τυλίγει τον αγέρωχο και ταυτόχρονα α-τάραχο   Πύργο !!! Κωνσταντινούπολη  σεργιάνι  στον Πύργο του Γαλατα !
   Γλάροι παντού ! Επιστρέφω στις σημειώσεις μου , Οι φωναχτές σκέψεις  στριμόχνωνται στην έξοδο , το από-γιομα στην Πόλη πρωτόγνωρη εμπειρία ,πως  ν αποσώσεις  και την τελευταία ρανίδα χρωμάτων ,ηχων , εικόνων ??
    Πάνω σε αυτοσχέδιο πεζούλι κατι σαν σκαλοπατάκια  ακουμπω το χάζι μου ,  και στηνω καρτερι στο επερχόμενο ηλιοβασίλεμμα !! Οι γλάροι επιμένουν στα εναερια οχτάρια , χωρίς τυμπανοκρουσίες πλαγιοσκοπουν  φωτογραφίζοντας τους θαμώνες  των καφενέδων  !
   Ασυναίσθητα   το μολύβι βουτά  στο λιωμένο από-γιομα  αλλιώς  πως να εξηγήσω  το φτερούγισμα  λέξεων ,φράσεων , και φωναχτων σκέψεων ?
   ...Δάνειες σκέψεις  και φτερούγισμα
      αδειες λέξεις  σε ξεμούδιασμα
     Γλάροι  ζυγιάζουν την ζωή τους
    το πέταγμα η αμοιβή τους.
    Γλάροι  σε ρότα καραβιού
    λάβροι  για δίκιο του αλλουνού
   Μάγοι που κρατούν δώρα
    μάχιμοι  μα πιάνει μπόρα .
                  ....κυρ  ...  σαμ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: