Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

.. Στην σκιά τού πλάτανου ... !!!

Κάτω από την ομπρέλα του πλάτανου  ο Περού παραδομένος , παρα- πόδας  απολαμβάνει την πλατιά σκιά .  Η ράχη μου κολλημένη  σχεδόν αυτοκόλλητη  στην ράχη  ενός καναπέ ... !  Πίσω από την πλάτη μου   στο ενδιάμεσο ύψος  παρεμβάλλεται  ένα ευεργετικό  μαξιλάρι . Αιτία και αφορμή που γεύομαι  πιότερη ανακούφιση .
      Το πρωινό στην νηπιακή του ηλικία  αποτυπώνεται με ακρίβεια  στην οθόνη του κινητού μου : 7.48 ΄  Αύγουστος  θαρρώ και γύρω όλα πειθαρχημένα και αφημένα στις ορέξεις του καλοκαιριού .. 
     Ναύπλιον!   Πλατεία συντάγματος !  Πολυκαφενείον   Κεντρικόν .. !  Τούτη την στιγμή  δεν ξεπερνούν τα  δάχτυλα μιας παλάμης  οι σχεδόν μόνιμοι θαμώνες . Κλείνω τα μάτια και προσπαθώ  να ξεχωρίσω  τούς θορύβους .. Τούς φυσικούς θορύβους ..  Σκόρπιοι ήχοι ανά- κατα  σ ένα ταψί , όπως  το ταψί της γιαγιάς , που με τόση μαεστρία πάσχιζε να βάλει σε σειρά τις απείθαρχες φακές  και ν απαλλάξει  τυχόν παρείσακτες  ενοχλητικές  παρουσίες .  
   Ωστόσο το παρατεταμένο  λαχάνιασμα  τού υπαίθριου  ανεμιστήρα  παρεμβάλλεται σαν φτωχός συγγενής  στο συνονθύλευμα  του φυσικού ήχου  που ήδη  ενορχηστρώνεται  στον ορίζοντα .
   Αγέρας .  
Τραγούδι τζιτζικιών .
Βήματα σερβιτόρων .
Κωδωνοκρουσίες .
Συρρίκνωση άδειου  πλαστικού μπουκαλιού . 
Ταχτοποίηση καρεκλών .
Ψίθυροι και φωνές τουριστών /τριών .
Γάβγισμα αδέσποτων σκύλων .
Τηλεφωνική  επικοινωνία με κινητό .
Φτερουγίσματα  σπουργιτιών .
Κάθε λογής ήχος  γεννητούρι της φύσης , σμίγει  με τεχνητούς θορύβους  . ¨Όπως  ο θόρυβος της βέσπας του κυρ Ανδρέα , τηλεφωνικές επικοινωνίες  συνοδευόμενες με φωναχτές  σκέψεις . ¨Όλα  μαζί  παρεμβάλλονται σαν φτωχοί  συγγενείς  στο γενικότερο μείγμα  του φυσικού ήχου . Κι  έτσι όπως ανακατεύονται οι γεύσεις  τους ,  δεν διαφέρουν διόλου  από ένα  πρωινό κοκτέιλ .. !!!
 Κάτω από την ομπρέλα πλατάνου   ο Περού  αλλάζει πλευρό  και με  τυλίγει μ ένα αγαπησιάρικο μη ανθρώπινο βλέμμα .. !!!
                                               ....  κυρ ... σαμ .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: