Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ωδη προς μια ζακέτα .. !!!


ΩΔΗ  ΠΡΟΣ  ΜΙΑ  ΖΑΚΕΤΑ
..Ράβδοι ξύλινοι  σε καμπύλη τροχιά συνθέτουν  το παζλ  της μικρής γέφυρας που οδηγεί στην πισίνα. Πέριξ στην πισίνα διάσπαρτες  ομπρέλες , κάτι σαν τεράστια  γιαπωνέζικα  καπέλα . Ομπρέλες πρόθυμες να προσφέρουν την σκιά τους  με το αζημίωτο  βεβαίως .
   Λίγο πιο πέρα τραπεζάκια , καρέκλες , και οι άνθρωποι  στον προθάλαμο της απογείωσης τους . Μεταξύ όλων και μία ζακέτα .
   Ναι η ζακέτα  ήταν εκεί ..!
Γαλήνια και ήρεμη  στο πλαϊνό  χέρι της καρέκλας . Το χρώμα της  ένα με το χρώμα της νύχτας . Γαλήνια και ήρεμη περιμένει   με μια ανεξίτηλη  πραότητα . Γαλήνια και ήρεμη  με κενό περιεχομένου  το μανίκι της , αλλά και τα λοιπά  μέλη της  σε πλήρη χαλάρωση , γερμένη  στην καρέκλα , η μισή  ν άπτεται  του εδάφους και ολόκληρη  ν απολαμβάνει  την πολύπαθη και πολυπληθή  ορχήστρα .

    Τα  πάντα  υπό την δ/νση  του παν – μέγιστου  μαέστρου  Ντε λα κρουά !!!
   Ναι η ζακέτα  ήταν εκεί ..!
Αμερόληπτος παρατηρητής  περιμένει  με στωικότητα ηρωική , αφού το ευλογημένο πυρ  ακαταπαύστως  βομβαρδίζει  το πλήθος  με λεπτεπίλεπτες  ερωτικές  πυγολαμπίδες . Ανυποψίαστοι αθώοι  ταμπουρωμένοι  στους υγρούς  λοφίσκους του οινοπνεύματος, αφημένοι στις διαθέσεις του απρόβλεπτου .
  Ναι η ζακέτα ήταν εκεί ..!
 Στην ίδια θέση – στάση  να γεύεται  αυτή την τοπιογραφία . Μόνη ! Ολομόναχη ! Και φυσικά κενού περιεχομένου .  ¨Όμως  και το πλήθος  των ανθρώπων ήταν εκεί , υπό την σκιά του έναστρου  ουρανού  να διεισδύει στις πολύπαθες  γεύσεις  και στο … πεπρωμένο  φ(α)γείν αδύνατον ..
   Το δίχτυ της νύχτας υπό  την Δ/νση  του αεικίνητου Ντελακρουά  φαίνεται  ν αποδίδει  γερή ψαριά .
   Ναι   η ζακέτα  ήταν εκεί …!!
 Εν  μέσω ήχων  πρωτότοκα τέκνα  φασίολου   κοιλιοπρίστην  και συνάμα  βομβαρδιστή . Ωστόσο  η ταξιδιάρικη αύρα  περιζώνει  την τετραγωνισμένη  πισίνα  και με προκάλυψη  κονιορτό του οινοπνεύματος  ροκανίζει  τις αποστάσεις  και δρομολογεί  μηνύματα .
   Το πηγαινέλα του μυαλού δεν έχει σταματημό . Απόμακρη πια  δίκην  σηματοδότη – Γρηγόρη, Σταμάτη – η φωνή του παν- μέγιστου  Ντελακρουά ( Η ομοιότητα προσώπου αιτία κληρονομιάς 0νόματος Ντελακρουά )
-----  Τσατσούρ .. Τσατσούρ  μαζέιψον … καθαρέισον …
Ο έναστρος ουρανός  αφουγκράζεται τους παλμούς  και σε ανύποπτη στιγμή  στέλνει αγγελιοφόρο .  Και  ωωω  του θαύματος , θες από σύμπτωση  η δεν ξέρω πως , ένας μικρός αστερίσκος  πίπτει  εις τον πάτον του ποτηριού . Εις τον πάτον του μαγικού  κρασοπότηρου . Κατά περίεργο τρόπο  οι ομπρέλες  ξεριζώνονται  δια μιας και αρχίζουν  να πετούν ψηλά .  Τόσο ψηλά  που σχηματίζουν  μια αέναη , εναέρια  ομπρελοχώρα …
    Μία ομπρελοχώρα  πάνω από τα κεφάλια  των ανθρώπων .  Και στο κέντρο της εναέριας  αυτής χώρας , η … ζακέτα  ! Με το μανίκι της τώρα πια σ ευθεία γραμμή , κενού περιεχομένου , να κρατά το χερούλι  της ομπρέλας  και αφ  υψηλού  να εποπτεύει .
     Απέλπιδες οι προσπάθειες του Ντελακρουά  και του Τσατσούρ  να καταλάβουν τι γίνεται !!! Η ζακέτα συνοδεία της ομπρελοχώρας  ν ανεβαίνει  ν ανεβαίνει  ν ανεβαίνει .. Κι από κάτω η φωνή του Ντελακρουα
------  Τσατσούρ  Τσατσούρ … γρηγορέισον  καθαρέισον  παντού ..παντού
Την επόμενη , η ζακέτα δεν ήταν εκεί πια ..
Στη θέση της  τώρα  σ ευθεία γραμμή  το απόσταγμα , το καταλάγιασμα , το άρωμα , αναμεμειγμένα όλα μαζί  με τα πρωτότοκα τέκνα  του φασίολου του κοιλιοπρίστην και συνάμα βομβαρδιστή ….!!!
                                                         ..κυρ..σαμ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: