.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2008

..ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ;;;;

....Μήπως <<...για να υπηρετήσουμε το κοινό , να διεγείρουμε τις αισθήσεις , να μυήσουμε το κοινό στην εμπειρία , να το κάνουμε να αποκτήσει επίγνωση , να κάνουμε την καρδιά να χτυπήσει δυνατά , το αίμα να τρέξει στις φλέβες μας, τα δάκρυα να κυλήσουν , την φωνή να κραυγάσει , να μαζευτούμε γύρω από τον βωμό , οι μύες να κινηθούν σε ένα γέλιο , το σώμα να αισθανθεί , να ελευθερωθεί από τις συνήθειες που οδηγούν στον θάνατο, το ξέπασμα στην καλοπέραση . Για να δώσουμε το χρήσιμο γεγονός που μπορεί να μας βοήθήσει...>> Η μήπως γιατί θεωρουμε τον πολιτισμό σαν κάτι που φυτρώνει και μεγαλώνει μέσα μας σαν ένα καινούργιο όργανο του σώματος κάτι σαν δεύτερη αναπνοή . Ειτε το ένα είτε το άλλο συμβαίνει, ορθώς συμβαίνει!
Ερωτήματα που <<ζυμώνουν>> την θεατρική ομάδα που <<νοιάζεται>> για την επικοινωνία, την επαφή, την καλλιέργεια της ευαισθησίας, της εμπιστοσύνης, που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ την θεατρική πράξη σαν μια απλή τυπική διεκπαιρέωση.......
κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: