.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2008

..ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ;;;;

....Μήπως <<...για να υπηρετήσουμε το κοινό , να διεγείρουμε τις αισθήσεις , να μυήσουμε το κοινό στην εμπειρία , να το κάνουμε να αποκτήσει επίγνωση , να κάνουμε την καρδιά να χτυπήσει δυνατά , το αίμα να τρέξει στις φλέβες μας, τα δάκρυα να κυλήσουν , την φωνή να κραυγάσει , να μαζευτούμε γύρω από τον βωμό , οι μύες να κινηθούν σε ένα γέλιο , το σώμα να αισθανθεί , να ελευθερωθεί από τις συνήθειες που οδηγούν στον θάνατο, το ξέπασμα στην καλοπέραση . Για να δώσουμε το χρήσιμο γεγονός που μπορεί να μας βοήθήσει...>> Η μήπως γιατί θεωρουμε τον πολιτισμό σαν κάτι που φυτρώνει και μεγαλώνει μέσα μας σαν ένα καινούργιο όργανο του σώματος κάτι σαν δεύτερη αναπνοή . Ειτε το ένα είτε το άλλο συμβαίνει, ορθώς συμβαίνει!
Ερωτήματα που <<ζυμώνουν>> την θεατρική ομάδα που <<νοιάζεται>> για την επικοινωνία, την επαφή, την καλλιέργεια της ευαισθησίας, της εμπιστοσύνης, που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ την θεατρική πράξη σαν μια απλή τυπική διεκπαιρέωση.......
κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: