.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΟΥΙ ΖΟΥΒΕ --- ΖΑΝ ΒΙΛΑΡ

......Μπαίνουμε σ ένα ρόλο , τρυπώνουμε, αναταράζουμε το κείμενο , ενεργουμε με πονηριά, αθέμιτα συνυπάρχουμε , δικαιώνουμε τις ιδέες, που μας έρχονται μετά. Οταν πρόκειται όμως να σκεφτεί , να μιλήσει η να << γράψει >> ο ηθοποιός παραδίδεται στον εαυτόν του, στο μηδέν του. Η φύση του και ο προορισμός του ειναι να μενει κενός και κοιλος , διαθέσιμος , προσιτός , ακατοίκητος και κατοικήσιμος. Αν ακούσει τον εαυτόν του να μιλάει η διαβάσει τα λεγόμενα του εκμηδενίζεται.
Δεν ειναι αυτή η δουλειά του.
Και από μια περίεργη ειρωνεία , αυτός ο άνθρωπος ο καμωμένος για να μιλάει , που η αποστολή του είναι να μιλάει δεν μπορεί να το κάνει για λογαριασμό του.....
( λογια ΛΟΥΙ ΖΟΥΒΕ.. )

......Ν αγαπας το θέατρο σημαίνει πρώτα απ΄΄ολα ν αγαπας εκείνους που το εξασκούν........ ( λογια ΖΑΝ ΒΙΛΑΡ )

1 σχόλιο:

aerikon είπε...

Ηθοποιος σημαινει ΦΩΣ!!!!....μια χαραμαδα ειν' αρκετη....
μεσα στον ρολο αν τρυπωσει.... φωτιζει την παρασταση ολη!!!