.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΟΥΙ ΖΟΥΒΕ --- ΖΑΝ ΒΙΛΑΡ

......Μπαίνουμε σ ένα ρόλο , τρυπώνουμε, αναταράζουμε το κείμενο , ενεργουμε με πονηριά, αθέμιτα συνυπάρχουμε , δικαιώνουμε τις ιδέες, που μας έρχονται μετά. Οταν πρόκειται όμως να σκεφτεί , να μιλήσει η να << γράψει >> ο ηθοποιός παραδίδεται στον εαυτόν του, στο μηδέν του. Η φύση του και ο προορισμός του ειναι να μενει κενός και κοιλος , διαθέσιμος , προσιτός , ακατοίκητος και κατοικήσιμος. Αν ακούσει τον εαυτόν του να μιλάει η διαβάσει τα λεγόμενα του εκμηδενίζεται.
Δεν ειναι αυτή η δουλειά του.
Και από μια περίεργη ειρωνεία , αυτός ο άνθρωπος ο καμωμένος για να μιλάει , που η αποστολή του είναι να μιλάει δεν μπορεί να το κάνει για λογαριασμό του.....
( λογια ΛΟΥΙ ΖΟΥΒΕ.. )

......Ν αγαπας το θέατρο σημαίνει πρώτα απ΄΄ολα ν αγαπας εκείνους που το εξασκούν........ ( λογια ΖΑΝ ΒΙΛΑΡ )

1 σχόλιο:

aerikon είπε...

Ηθοποιος σημαινει ΦΩΣ!!!!....μια χαραμαδα ειν' αρκετη....
μεσα στον ρολο αν τρυπωσει.... φωτιζει την παρασταση ολη!!!