.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008

..ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΛΙΨΗ...!!!

...Δεν ειναι διαπίστωση ολκής.. ειναι γνωστό πιά πως στην επαρχία οι ώρες του χειμώνα βαραίνουν πιότερο την ψυχή. Ελάχιστες εξαιρέσεις που δρουν << στιγμιαία >>.. χωρίς διάρκεια και συνέπεια, ενταγμένες στο κλίμα του εντυπωσιασμού!!! Η παραγωγή πολιτισμού στα ράφια των << πολυκαταστημάτων >> σε συσκευασία ναυλον
με ημερομην ία λήξης!!! .. Το << χειροποίητον>> δυστυχώς ακολουθεί την μοίρα του χαμένου πια παραδείσου.. του χαμένου μπακάλικου της γειτονιάς ..πως να μην γίνεται της.. κακομοίρας;; .. Ο πολιτισμός <<παίζεται>> ανοιχτά μέσα στην κοινωνία και την διαπάλη των ιδεών, οπου στην τοπική εξουσία ( Δήμοι- Κοινότητες ) κυρίως δε σε επίπεδο Νομόυ ( Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ) επιβάλλεται να ενισχύει ΙΣΟΤΙΜΑ τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας και να διασφαλίζει εκείνη την αγωγή που καθιστα τούς πολίτες ικανούς δημιουργούς και << συνένοχους >> στην παραγωγή πολιτιστικών αγαθών! Ο πολιτισμός δεν << φυλακίζεται >> σε λίγα τετραγωνικά μέτρα γραφείου, πολύ περισσότερο σε ημερομηνίες λήξης και ωράρια λειτουργίας!
Θα έλεγε κανείς πως είναι το ω(ρ)άριο που προκύπτει από την ανθρώπινη επικοινωνία επαφή με το περιβάλλον γνωριμία με την φύση , καθώς επίσης και από ενα πλήθος συν-λειτουργιών και δραστηριοτήτων , που δεν μετριούνται με τυποποιημένα μέτρα και σταθμά!
Φαινόμενα οπως μετακλήσεις <<φερτές υλες >>, ποσοτικοποίηση , έλλειψη συγκροτημένης πρότασης , αριθμολατρεία , κυρίως όμως η δημοσιούπαλληλική αντίληψη
αποτυπώνουν βαθυά στο βιβλίο εντυπώσεων και πεπραγμένων μια πολιτιστική αυταπάτη!!! Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά και δράση δεν μπορεί παρα να σου προκαλέι ... σύγχρονη θλίψη.. !!!
Προς το παρών αφήνω το μολύβι να << ερωτοτροπεί >> με τις πρόχειρες σημειώσεις
μου ( Θα επανέλθω συγκεκριμμένα ) , προσπερνώ τις σκέψεις μου και χάνομαι στην σκιά της πόλης!!!.. Μιας πόλης που αναζητεί φυσιογνωμία , μέλλον , προοπτική !!!
κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: