Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

..ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΛΙΨΗ...!!!

...Δεν ειναι διαπίστωση ολκής.. ειναι γνωστό πιά πως στην επαρχία οι ώρες του χειμώνα βαραίνουν πιότερο την ψυχή. Ελάχιστες εξαιρέσεις που δρουν << στιγμιαία >>.. χωρίς διάρκεια και συνέπεια, ενταγμένες στο κλίμα του εντυπωσιασμού!!! Η παραγωγή πολιτισμού στα ράφια των << πολυκαταστημάτων >> σε συσκευασία ναυλον
με ημερομην ία λήξης!!! .. Το << χειροποίητον>> δυστυχώς ακολουθεί την μοίρα του χαμένου πια παραδείσου.. του χαμένου μπακάλικου της γειτονιάς ..πως να μην γίνεται της.. κακομοίρας;; .. Ο πολιτισμός <<παίζεται>> ανοιχτά μέσα στην κοινωνία και την διαπάλη των ιδεών, οπου στην τοπική εξουσία ( Δήμοι- Κοινότητες ) κυρίως δε σε επίπεδο Νομόυ ( Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ) επιβάλλεται να ενισχύει ΙΣΟΤΙΜΑ τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας και να διασφαλίζει εκείνη την αγωγή που καθιστα τούς πολίτες ικανούς δημιουργούς και << συνένοχους >> στην παραγωγή πολιτιστικών αγαθών! Ο πολιτισμός δεν << φυλακίζεται >> σε λίγα τετραγωνικά μέτρα γραφείου, πολύ περισσότερο σε ημερομηνίες λήξης και ωράρια λειτουργίας!
Θα έλεγε κανείς πως είναι το ω(ρ)άριο που προκύπτει από την ανθρώπινη επικοινωνία επαφή με το περιβάλλον γνωριμία με την φύση , καθώς επίσης και από ενα πλήθος συν-λειτουργιών και δραστηριοτήτων , που δεν μετριούνται με τυποποιημένα μέτρα και σταθμά!
Φαινόμενα οπως μετακλήσεις <<φερτές υλες >>, ποσοτικοποίηση , έλλειψη συγκροτημένης πρότασης , αριθμολατρεία , κυρίως όμως η δημοσιούπαλληλική αντίληψη
αποτυπώνουν βαθυά στο βιβλίο εντυπώσεων και πεπραγμένων μια πολιτιστική αυταπάτη!!! Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά και δράση δεν μπορεί παρα να σου προκαλέι ... σύγχρονη θλίψη.. !!!
Προς το παρών αφήνω το μολύβι να << ερωτοτροπεί >> με τις πρόχειρες σημειώσεις
μου ( Θα επανέλθω συγκεκριμμένα ) , προσπερνώ τις σκέψεις μου και χάνομαι στην σκιά της πόλης!!!.. Μιας πόλης που αναζητεί φυσιογνωμία , μέλλον , προοπτική !!!
κυριάκος σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: