Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ-- ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΣ--ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

.....Το κίτρινο σκυλί ειναι ενα κείμενο επείγουσας γλωσσικής πραγματικότητας. Ο συγγραφέας με αφορμή την επίθεση με καυστικό οξύ, τον περασμένο Δεκέμβριο κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, έγραψε τον μακρύ , πυρετικό μονόλογο μιας νέας γυναίκας.
Η Ρούσκα Ρούσεβα αναπνέει μέσα από φωνές που καταλαμβάνουν την καθημερινότητα της. Πρόσωπα οικεία , τυχαία, υπερβατικά την μεταμορφώνουν σε ενα πολυφωνικό παραμιλητό. Αυτό ειναι ένα αφηγηματικό παράδοξο. Η ηρωίδα του Φαις διεκδικεί εναν κόσμο αγάπης, ταυτόχρονα, μέσα από την πολιτική του ανυπεράσπιστου εαυτού και τη μεταφυσική του μη περαιτέρω εαυτού. Αυτό ειναι ενα ηθικό παράδοξο.
Το Κίτρινο σκυλί πιάνει το νήμα του μονόλογου << Κοιμόσουν>> ( Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου, 1994), του διηγήματος << Θαμμένη (ζωντανή) ιστορία>> ( Απ το ιδιο ποτήρι, 1999) του αφηγήματος Aegypius monachus (2001) και του φωτογραφικού βιβλίου Η πόλη στα γόνατα (2002).
Πρόκειται για ενα περιδονούμενο κείμενο, όπου ο ρεαλισμός της επιθυμίας χωνεύει μοτίβα της ετερότητας του αποδιοπομπαίου θύματος καί του απομαγευμένου κόσμου.
( απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου ) Παραστάσεις στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο Αθήνα τηλεφ. 2105231131

Δεν υπάρχουν σχόλια: