.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ-- ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΣ--ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

.....Το κίτρινο σκυλί ειναι ενα κείμενο επείγουσας γλωσσικής πραγματικότητας. Ο συγγραφέας με αφορμή την επίθεση με καυστικό οξύ, τον περασμένο Δεκέμβριο κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, έγραψε τον μακρύ , πυρετικό μονόλογο μιας νέας γυναίκας.
Η Ρούσκα Ρούσεβα αναπνέει μέσα από φωνές που καταλαμβάνουν την καθημερινότητα της. Πρόσωπα οικεία , τυχαία, υπερβατικά την μεταμορφώνουν σε ενα πολυφωνικό παραμιλητό. Αυτό ειναι ένα αφηγηματικό παράδοξο. Η ηρωίδα του Φαις διεκδικεί εναν κόσμο αγάπης, ταυτόχρονα, μέσα από την πολιτική του ανυπεράσπιστου εαυτού και τη μεταφυσική του μη περαιτέρω εαυτού. Αυτό ειναι ενα ηθικό παράδοξο.
Το Κίτρινο σκυλί πιάνει το νήμα του μονόλογου << Κοιμόσουν>> ( Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου, 1994), του διηγήματος << Θαμμένη (ζωντανή) ιστορία>> ( Απ το ιδιο ποτήρι, 1999) του αφηγήματος Aegypius monachus (2001) και του φωτογραφικού βιβλίου Η πόλη στα γόνατα (2002).
Πρόκειται για ενα περιδονούμενο κείμενο, όπου ο ρεαλισμός της επιθυμίας χωνεύει μοτίβα της ετερότητας του αποδιοπομπαίου θύματος καί του απομαγευμένου κόσμου.
( απο το οπισθόφυλλο του βιβλίου ) Παραστάσεις στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο Αθήνα τηλεφ. 2105231131

Δεν υπάρχουν σχόλια: