.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
------ Πως γίνεται να βαραίνεις τόσο
μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ??
Κλείνω το δάκρυ μου σε μια κόλα χαρτί
με την υγρή στάμπα του φτιάχνω την δική μου
γεωγραφία
το δικό μου νησί
την δική μου χώρα
τον δικό μου τόπο !!
Ναι αυτό ! -------
...από την χειροποίητη εκδοση .... Ημιθανή κεραμίδια .. ! κυρ...σαμ...

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

..το θέατρο του σώματος..!

....Το θέατρο του σώματος , δηλαδή η αισθαντική δημιουργία μιας φιγούρας η ενός προσώπου με την βοήθεια της στάσης του σώματος, του κέντρου βάρους της κίνησης, και του συναισθήματος , που με την σειρά τους επηρεάζουν ασυνείδητα τον ηχο της φωνής , το βλέμμα και τον τρόπο βαδίσματος, απαιτουν απ τον ηθοποιό τα εξης... Μήν κάνεις τίπ[οτα, φέρε μόνο το σώμα σου στην κατάλληλη θέση . Τότε γίνεται εντελώς μόνο του.....
Werner Muller

2 σχόλια:

ραφτόπουλο είπε...

Ακριβώς. Η σταση του σώματος είναι η βάση για τη δημιουργία μιας φιγούρας. Τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους. Κι άσε τους θεωρητικούς (σκηνοθέτες-ηθοποιούς) να παιδεύονται με ανούσιες αναλύσεις κειμένων.

Υ.Γ: Αν δεν έχεις διαβάσει, διάβασε το "Θέατρο σώματος και commedia dell' arte" του Werner Muller.

Κυριάκος Σάμιος είπε...

..χρειάζονται και οι αναλύσεις εως ενα βαθμό...ομως το θέατρο ειναι ΠΡΑΞΗ !!! Βεβαίως το εχω μελετήσει και το θεωρώ απαραίτητο βοήθημα για την θεατρική πράξη.
...να εισαι καλά ραφτόπουλο ..τα λέμε !!!